Blogg

Sjøholmen Kulturhus er hele tiden i farta med kreative prosjekter på og utenfor huset! På huset har vi kunstnere, herlige folk, utstillinger og prosjekter. 

Utenfor huset har vårt gode rykte, målbare resultater og vår sterke tro på kreative samarbeid for barn og unge, gitt oss mulighet til å lede mange spennende prosjekter.

Har du idéer om eller vet om prosjekter som kan være av interesse, ta kontakt med Mette Torstensen, faglig ansvarlig og daglig leder Sjøholmen Kulturhus AS.

Under er noen av prosjektene våre, folk og annet som skjer samlet i vår «blogg».

Åpning av Oslo Kunstpark!

25. mai 2024 åpner Connected.ART Oslo Kunstpark. Ambisjonen er verdens største permanente virtuelle kunstpark.

Folk på huset: Billedkunstner Ida Skaar

Vi er så glade for å ønske velkommen Ida Skaar som ny kunstner på huset.

Folk på huset: Markedsansvarlig og billedkunstner Lill Bente Hollstedt

I vår bloggserie om folk på huset har vi nå kommet til vår markedsfører.

Vi presenterer en ny interaktiv installasjon på Sanseloftet!

Vi gleder oss til å presentere kunstverket «Tomrom» av Hanna Grimsæth. Dette er en ikke så firkantet installasjon i form av en boks, som pirrer nysgjerrigheten til både barn og voksne.

Kafeen med det store hjertet!

Vi er stolte av å ha en kafe på huset som legger sitt hjerte i å servere våre daggjester god mat og hygge i våre stuer. I bakgrunnen spilles behagelig musikk og på veggene henger det spennende kunst som skifter gjennom hele året.

Hvem er våre 12 kunstnere?

Sjøholmen er et kreativt «mekka». I dag er 12 kunstnere tilknyttet huset. Alle med sitt helt personlige utrykk. Vi har maleri, foto og keramikk. Nå møtes alle «Husets kunstnere» i samme utstilling i alle våre 3 flotte stuer.

Folk på huset: Billedkunstner Helene Knoop

En av deltagerene i NRK´s Portrettmesterskapet, Helene Knoop, har sitt atelier i 2-etasje på Sjøholmen Kulturhus. Hun er en erfaren portrettmaler og har i sin 25 år lange karriere utført flere oppdrag av kjente ansikter og portretter av familier samt offentlige oppdrag.

Folk på huset: Billedkunstner Mette Senn

Kunstner på huset Mette Senn stiller ut i Galleri Sjøholmen 5. til 20. desember. Vi har tatt en prat med henne.

Folk på huset: Victoria Scheel Haarstad

Victoria jobber som tradisjonell EQ-terapeut og som healer med hovedvekt på intuitiv/kanalisert lyd- og energihealing.

Separatutstilling med Marit Solum Smaaskjær

Vi er glade for å ønske velkommen billedkunstner Marit Solum Smaaskjær som utstiller i Galleriet 3. til 29. oktober. Hun bor og har atelier på Åskollen, Drammen. Bakgrunnen er fra reklamebransjen, med over 20 år både som kreativ og innen ledelse.

Ny kunstner på huset!

Vi er så glade for å ønske velkommen Ingeborg Stana som ny kunstner på huset. Hun vil ha sitt atelier i andre etasje. 

Sjøholmen på hjul

Sjøholmen begynte ikke som et fast barnekunsthus – men en tanke om å skape en hel generasjon kreative barn under produktet «Kunstmagi» – etter” boken med samme navn som Mette Torstensen ga ut i 2015 på Vigemonstad Forlag. I dag har våre kreative verksteder på festivaler, biblioteker, skoler, barnehager og andre samlingssteder nådd opp mot 30 000 barn og unge.

Maria Furøy Ellingsen ansatt som bestyrer på Sjøholmen Kulturhus

Maria har den rette kompetansen og personlige egenskapene som vi har lett etter når vi skulle ansette en bestyrer på Sjøholmen Kulturhus.

På Sjøholmen finner du Skandinavias første virtuelle kunstpark!

En usynlig kunstpark på 45.000 kvadratmeter. Den blir synlig og levende når du laster ned applikasjonen fra Connected.ART.

Bærekraftsrapport Sjøholmen Kulturhus AS

Bruk litt tid på å bli bedre kjent med oss og vår virksomhet. Vårt samfunnsoppdrag favner bredt. Vår bærekraftsrapport presenterer hvordan vi forankrer våre utvalgte bærekraftsmål i vårt arbeid, daglig drift og presenterer resultater fra de siste årene. Vi presenterer også vårt innovative styre, våre kjerneområder og nøkkeltall for vår økonomi.

Bli med på Unge Kunstneres Høstutstilling

Unge kunstneres høstutstilling er en flott mulighet til å engasjere seg kreativt med unge mennesker, og gir dem muligheten til å lage og dele et kunstverk som uttrykker deres egen stemme. Det er ikke noe tema og vi tar imot kunstverk av alle slag. Tegning, maleri, trykk, fotografi, skulptur, tekstil, video, performance eller overrask oss!

Mustad samlingen

Historien til huset er historien til Mustad familien. Vi har mottatt og stilt ut en større samling av produkter og oldsakssamling fra industrieventyret Mustad.

Smokkeprinsessen og smokkedragen bor i tårnet!

På Sanseloftet hver søndag kommer smokkeprinsessen for å møte barna som skal slutte med smokk. Siden Sjøholmen åpnet i 2018 har hundrevis av smokker blitt gitt til prinsessen.

Kunstmagi for alle i sommerferien på Sjøholmen – uke 26 & 27 – en uke med kreativitet og kunst!

Siden 2015 har Mette Torstensen hatt hundrevis av barn gjennom sommerkunstskolen Kunstmagi. Utgangspunktet for sommeruken var boken Kunstmagi – den store kunstboka or barn og unge som kom ut på Vigemonstad Forlag i 2015.

Sjøholmen Kulturhus i Bærum søker Hussjef i 50% stilling

Vi søker nå en svært ryddig, strukturert og menneske-varm hus-sjef i en 50 % koordinator stilling med kundeservice, vert/vertinne-rolle, booking, publikumshåndtering, å skape kreative rom for barn og voksne og ikke redd for å sjaue og drifte et hus på 1500 kvm. Du må også trives med barn og kunne bruke excel, google-calender, SOME og god digital forståelse.

Folk på huset: Henriette Viig

Oppe i andre etasje har vi atelierer, kontorer, verksted og hyggelig rom for terapeuter. Vi ønsker at dere skal bli bedre kjent med de som jobber på huset. Vår nyeste leietaker er personlig veileder, foredragsholder og inspirator Henriette Viig.

Artikkel fra Budstikka om kampen for å skaffe penger!

Journalist Nina Abrahamsen besøkte oss i starten av mars. Denne artikkelen er like aktuell nå som dag. Økonomien er en utfordring for Sjøholmen Kulturhus, en av mange som søkte kulturmidler fra Bærum kommune for 2023. Her kan du se hvor mye som deles ut, hvor mye aktørene søkte om, hvor mye de fikk, og hvilke som ikke fikk.

Husets spennende og verdifulle historie

Sjøholmen Kulturhus har vegger som puster av kultur. I middelalderen tilhørte Sjøholmen gården Blommenholm, som igjen lå under Nesøyagodset.

Arbeidene fra fotokurs med Bjørn Opshal

Målet med fotokurset var en endelig foto-collage – laget i over 7 kurskvelder og bearbeidet med akvarell, street-art-spray og ulike mix-teknikker. Målet var å gi unge en ny forståelse for fotografiets historie, muligheter, egenart og prosess.

Sommerutstilling med Kat Hagen

Her er årets sommerutstilling på Sjøholmen med Kat Hagen! For tre år siden introduserte Eirik Jarl Trondsen Mette Torstensen, daglig leder på Sjøholmen, for Kat - og sa at vi måtte møtes!

Kunstmagi med 6 kunstnere, to skoler, to barnehager med tilsammen 200 barn

Sparebankstiftelsen har i 2021-2023 støttet Sjøholmen Kulturhus med et unikt kunstprosjekt. Barn fra Veritas barnehage og Epleskogen barnehage, Blommenholm skole, Tanum skole og Montesorri skole har møtt to ganger 6 ulike kunstnere - og fått en unik innsikt i kunsten og i seg selv.

Norges lengste kunst-byggegjerde laget av barn!

Vårt Sandvika, Bærum kommune, Andenæs og Entra har sammen med Sjøholmen Kulturhus skapt et 30 meter langt kunstverk på byggegjerdet.

Erasmus+

Sjøholmen Kuturhus er med på mange prosjekter for barn og unge. Sist nå i vinterferien med Erasmus+ prosjektet «Cross over the border».

Kunstmagi ved to skoler i Drøbak, Elevens stemme

I 2022 engasjerte Frogn Historielag, Sparebankstiftelsen, Frogn kommune og kunstner Mette Torstensen hele skolen til å lage en utstilling utifra gammelt materiell hentet fra den gamle skolestua - med tema elevens rolle da og nå og elevens stemme.

Sanseutstilling «Med rett til å elske», Follo Museum

Denne utstillingen kom istand som en del av Skeivt Kulturår 2022 og var støttet av Kulturrådet. Den åpnet 1. oktober 2022.

Skap din fremtid nå!

Det er viktig å snakke om og visualisere fremtidsdrømmer. Det handler om å tenke over livet, beskrive håp og fremtidsvisjoner. Affirmative Art er et verktøy for å ta grep og omdefinere det vi ønsker mer av i livet vårt og hjelpe oss å ta de gode valgene.

Sommerfugleffekten

500 sommerfugler med barns ord fra Corona-tiden ut i hele verden med utspring på en bro i Bærum/Norge.