Kreative kurs på Sjøholmen

I samarbeider med ledende kursholdere har vi kurs for både barn og voksne. Sjøholmen er et hus for alle sanser!

Du finner informasjon om noen av tilbudene nedenunder. Derifra klikker du deg videre til våre kursholdere. Tilbudet vokser og endrer seg stadig så følg også med på Facebook.

Er det et kurs du drømmer om? Eller ønsker du å bruke et av våre tilbud som aktivitet til jobben, vennegjengen eller familien? Ta kontakt med oss!

Leire-kurs med Helene Knoop

Vi inviterer til innførings-kurs i leire med skulptør Helene Knoop. Tør du prøve deg på en liten skulptur, eller vil du jobbe med former?

Vi lover deg fine timer i vårt nyåpnete verksted med utsikt over Sandviksbukta. Vi jobber i leire du får med hjem og som ikke behøver brenning.

Informasjon og påmelding:

Malekurs med Vibeke sætre

Vibeke Sætre har igjennom flere år hatt malekurs for voksne her hos oss på Sjøholmen. Disse kursene har blitt utrolig populære og blir ofte raskt fullbooket. Ved forespørsel kan Vibeke sette opp flere kurs.

Informasjon og påmelding:

tegnekurs med Maike Sjåfjell

Våre populære tegnekurs for barn og voksne. 

Maike Sjåfjell (1971) er en tysk billedkunstner, designer og gullsmedmester bosatt i Oslo.

Det unike tegnekunnskapet hennes videreformidles på tegnekurs for barn, ungdom og voksne på Sjøholmen. Maike har en egen evne til å lokke frem de utroligste tegninger i barna hun har på kurs.

Informasjon og påmelding:

AKT HVER TIRSDAG

Til deg som har tegnet før, eller du som er nybegynner, bli med på akttegning hos oss!

Kom alene eller ta med deg en venn. Dette er kjempefine økter, og er som balsam for sjelen.

Tirsdager kl 11-13  Pris kr. 200,-

Billetter kan enten kjøpes på Ticketco eller ved drop-in. 

Ta med deg tegnesaker, vi stiller med modell. Materiell kan også kjøpes i vår kunstbutikk. 

AFFIRMATIVE ART

Har du drømmer og visjoner? Bruker du ditt unike talent? Kom til Sjøholmen kunst- og kulturhus og lag en  livsplan for dine drømmer. For det er akkurat det Affirmative Art er. Gjennom å tegne ut det du har inne i deg finner du frem til drømmene som leker gjemsel inne i deg.

Nå har du muligheten på torsdager sammen med kunstner Eirik Jarl Trondsen som veileder og tegne dine drømmer – din fremtid. Gjennom vel testet teknikk får du redskaper til å definere en ny fremtid og oppnå den.

Kr 250/person for workshop
Max 10 pr gruppe
Gruppebestilling kr 2000/gruppe

Informasjon og påmelding:

Kursholder: Eirik Jarl Trondsen

sjøholmen-bursdag-ballong

SJØHOMENS TEATERGRUPPE

Hver torsdag ettermiddag har vi en egen barne-teatergruppe som ledes av instruktør Anniken Seglem Krogstad.

Informasjon og påmelding:

 

Kunstbutikk og kreativt verksted

Kjøp materialer fra vår kunstbutikk til deg selv eller til noen som liker å være kreative. Vi gir deg tips og råd. Du kan gjerne lage noe her hos oss eller ta med deg materialene hjem. I butikken vår finner du også mange fine gaver, samt vakker kunst fra de utøvende kunstnerne på huset.

Ønsker du å booke tid med en av våre kunstnere eller har spørsmål, ta kontakt med oss. 

Informasjon: Mette Torstensen

KUNSTMAGI PAKKER

Flere ganger i årets etter vi opp drop-in kunst-verksteder – med alt fra tekstildesign, maling, crazy skulpturer til street-art og enhjørnings-design.

Ideen til våre verksteder er ofte hentet fra Kunstmagi-boken som kom i 2015 – den store Kunstboka for barn og unge av Bjørg Thorhallsdottir og Mette Torstensen. Boken tar for seg 30 000 år med kunsthistorie og en kunst-oppgave til hver epoke og uttrykk.

Praktisk informasjon:

Antall barn: 5-25
Pris pr workshop: 4500-6000 kr ettersom antall barn
Tid: 1 ½ time i vårt verksted/i deres lokale
(man kan utvide tiden ved å benytte tid på Sanseloftet / lunsj / uteområder hos oss)
Hvem: barn 5-12 år – vi tilpasser gruppe og alder

Her er Sjøholmens Kunstmagi pakker for store og små barne-grupper:

Barna får først en innføring i hva kunst kan være og ser rar, morsom og ekkel kunst.  

Deretter varmer vi opp den kreative hjernen med intervall-croqie og tegning med tær, munn, blinde og keiva – med kull, tusj og blyant på store ark på gulvet. Vi maler så på to lerret: et stygt og et vakkert bilde.  

Barna vil få kjennskap til epoken med en rekke bilder vist på projektor. Deretter får alle en kloss der de skriver/tegner sitt fineste minne eller det beste de vet på en trekloss som vi bygger sammen til en minnepyramide. Vi legger så store ark på gulvet og tegner rundt hverandre mens vi ligger i positurer som de greske statuene og fagerlegger med pastell kritt. Tilslutt lager vi hvert vårt mosaikkbilde på små plater.  

Barna vil se en rekke bilder av portretter og barokk kunst. Vi varmer opp med å tegne mønstre på ark med to farger fra et hjørne til et annet uten å løfte tusjen. Deretter får barna et stort lerret som vi grunner i mørkt og jobber frem ansiktet fra den mørke bakgrunnen. Vi bruker speil eller foto. Og barna velger seg en attributt – et objekt som forteller hvem de er som blir med på portrettet. 

Vi ser først en rekke bilder fra disse retningene – og spør oss – må kunst ligne virkeligheten? Vi varmer opp kroppen med Pollocks action painting og kaster maling på store duker ute. Deretter roer vi ned og jobber med små prikkemalerier av stilleben satt opp med q-tps, og avslutter med et kubistisk verk der papirbiter i kubistiske former settes sammen til et bilde. 

Kan hus være kunst? Vi ser et hav av ulike hus, og prøver å gjette funksjon. Deretter varmer vi opp med å bygge hus med kroppene våre. Så kommer oppgaven: Du er arkitekt for en dag og får utdelt en “tomt” (en plate) og noen trehus. Med maling, naturting og pynt skaper vi den flotteste byen noensinne.  

Innhold vist via trekkspill

Verkstedet starter med bilder av ulike måter å løse landskapet på og stilleben. Vi tar med lerret ut og finner et motiv som vi leter frem ved hjelp av en ramme. Etterpå setter det opp et stilleben i vakre farger som vi maler på lerret nummer to. 

Denne gangen vises en rekke installasjoner fra kunsten og barna lærer om det rare uttrykket performance. Vi varmer opp med en stirre-på performance, deretter danse-i-et minutt og ligge stille i et minutt, og tilslutt gå tett gjennom en dørkarm-performance. Oppgaven er at alle barna får en liten eske og skal lage sin scene/installasjon i denne og sin verden i et rom.  

Vi starter med å lære om hva foto og landart kan være med masse bilder. Vi går ut og lager vårt landart prosjekt ute. Deretter tar vi bilder. 

Boken kan kjøpes hos landets bokhandlere eller i butikken på Sjøholmen.