Om oss

Vi ønsker å skape et kreativt hus for alle, et hus for hele kroppen, et mellomrom i hverdagen. Et hus for mestring, sansing, kreativitet  - og et mellomrom for alle. Vi tror på en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede.

Jeg har funnet drømmehuset! Sjøholmen er ledig og vi skal skape det beste barnekunst- og kulturhuset i Skandinavia! Jeg vil lage et sted hvor du glemmer tid og rom. Hvor sansene fylles av musikk og vakre inntrykk, hvor kreativiteten våkner og med den, gleden. Er du med, med dine ideer?

- Bjørg Thorhallsdottir til Mette Dybwad Torstensen i 2015

Sjøholmen er et kulturhus i en Arneberg-villa fra 1898 som huset Mustad-familien frem til 1970 og deretter musikkskolen til 1971. Høsten 2018 åpnet tre sosiale entreprenører et hus for alle – et mellomrom i hverdagen – et unikt kulturhus med fokus på kunstformidling til barn og lavterskel kultur. Siden oppstart har 40 000 vært innom på konserter, foredrag, Sanseloftet (en kreativ verden gjennom 9 rom for barn), workshop og kunstkurs. 5000 barn gjennom DKS har besøkt vår øko-kunst produksjon og flere tusen barnehagebarn. Vi har barnekunstprosjekter i og utenfor huset, en undervannskulpturpark og en ny digital kunstpark. Gjennom turneer har vi besøkt et titalls festivaler og 30-40 eksterne workshop. Huset rommer også 8 atelierer og blitt et omfattende visningssted for kunst med 10 utstillinger i året med bredde fra debuter til etablerte kunstnere. 

«Sjøholmen har blitt et hus for mestring, sansing, kreativitet  – og et mellomrom for alle. Vi tror på en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede.»

Selve huset eies av Bærum kommune og leies i sin helhet ut til Sjøholmen AS 

Sjøholmen har skapt et hus der gründerne har som mål at absolutt alle skal trives. 

Det som startet med en idé i 2015 med fokus på barnekunst og et barnekunst-hus, har nå blitt et kunst- og kulturhus og et naturlig samlingsted for folk i alle aldre. Vår visjon har spredd seg via ulike samarbeid til flere steder i Norge og utenfor våre grenser. På hverdag som i helger fylles huset av liv fra kafeen, kunstaktiviteter, kunstnere i sine atelierer, folk som kommer for å se utstilling og de som koser seg med det vakre tur- og uteområdet Sjøholmen har å by på.  

Sjøholmen jentene

Vår Visjon er å skape et hus for alle, et hus for hele kroppen, et mellomrom i hverdagen.

Mette Torstensen (f. 1977) er utdannet kunsthistoriker og cand.philol. med hovedfag i kunsthistorie fra universitetet i Oslo, Roma og India og kunstutdannelse fra Mølla Kunstkole og Asker Kunstskole. Hun var i 10 år ansvarlig redaktør i magasinet KUNST og jobbet før dette som kunstjournalist, foredragsholder, kurator, fagtekster for utstillinger, kunstkritiker for flere fagblader og dagspresse, formidler på Det kongelige slottet og Høstutstillingen, samt undervist i kunst og kunsthistorie. I 2015 ga hun ut boken «Kunstmagi-den store kunstboka for barn og unge» – med påfølgende workshop i hele landet for mer enn 20 000 barn og flere tusen voksne. I 2016 kom ideen opp om et barne-kunsthus med Bjørg Thorhallsdottir. På Sjøholmen er hun idag del-eier, økonomi-ansvarlig, faglig ansvarlig og kunstnerisk ansvarlig, og sitter i styret. Hun har vært ansvarlig for Sanseutstilling, formidlingsprogram for barn 2-12 år, del av Jason Taylors undervannskulpturpar, og avholdt sosiale prosjekter med Fattigdomsmidler, Blå Kors, Autismeforeningen, Røde Kors og Velkomstklasser, Klimaklok-utstilling ute, Sommerfuglkunstprosjektet med 500 barns tanker om korona fra Kibera og Norge (sommerfugltanker.com), utstilling med asyl-søkerbarn i samarbeid med Ikea, Fredstre prosjekt med 900 hjerter fra barn om fred. Hun har også Sjøholmen-poden hver måned – samt Hågine kunstklubb for Bærums Verk.

Hun er faglig ansvarlig på Sjøholmen.

Bjørg Thorhalldottir (f. 1974) er kunstner, foredragsholder, forfatter og designer. Hun er også gründer av organisasjonen Hjertefred. Hun startet sin kunstneriske utdannelse ved Kunsthøyskolen i Reykjavik i 1994, deretter studerte hun grafisk design i Oslo, etterfulgt av to år ved Asker Kunstskole. I 1997 kom inn hun inn ved det prestisjefylte Bella Artes, kunstakademiet i Barcelona, der hun fikk starte rett i 3. klasse. To år senere studerte hun ved Kunstakademiet i Toulouse under Jean Ducrous. I 2000 hadde hun også et års opphold hos Ignacio Aguirre grafikkverksted i Barcelona, Picassos tidligere assistent, som nå er hennes faste trykker. Hun debuterte i Galleri X i Son i 1996, og har siden hatt et imponerende antall utstillinger i Norge, Spania og Frankrike. I dag leverer hun kunst til rundt 100 gallerier i Norge og et 20-talls rundt i verden.

 

Anette Blixt (f. 1974) er fra Oslo, men anser seg nå som en bæring, etter å ha bodd på Bekkestua siden 2003. 

Anette har en treårig utdannelse innen klesdesign og søm fra Oslo og Paris. Hun  jobbet mange år i TV-bransjen i London og Oslo, før hun startet sitt eget firma, innen salg og markedsføring i motebransjen. 

Anette var med å utarbeide Sjøholmen Kunst- og kulturhus sammen med Mette Torstensen og Bjørg Thorhallsdottir i 2015/16, med måtte trekke seg fra prosjektet da hun og familien igjen flyttet utenlands. Nå er hun tilbake og ser fram til å holde i den daglige driften, og ikke minst å formidle husets spennende historie til de besøkende på Sjøholmen.

Anettes store lidenskaper er reising, språk, relasjoner og formidling. Hun har bodd to år i Paris, fem år i London og reist jorda rundt med mann og barn. I disse periodene har hun jobbet som både lærer, guide, skribent og foredragsholder.