Om oss

Huset er en historisk Arnebergvilla fra 1898 som huset Mustad familien frem til 1970. Bærum musikkskole holdt til i huset frem til de flyttet til nye lokaler.

Selve huset eies fortsatt av Bærum kommune som leier ut hele huset til Sjøholmen Kulturhus AS, som igjen driftes som et ideelt AS.

Det som startet som en visjon i 2015 om å skape et hus for barnekunst, har siden åpningen i 2018 blitt et naturlig samlingsted for folk i alle aldre fra nærområder, Oslo og hele «gamle» Akershus.

Siden starten har tusenvis fått oppleve Sanseloftet, kunstutstillinger, foredrag og kreative kurs. Vi har barnekunstprosjekter i og utenfor huset, en undervanns skulpturpark og en grensesprengende digital kunstpark. Huset rommer også en populær café, 9 atelierer, rom for terapauter og en liten butikk. Våre herskapelige stuer har blitt et populært alternativ for bedriftsmøter, kurs og private selskaper.

Vi som jobber her ønsker at du skal få et besøk du aldri glemmer med inspirasjon, påfyll og lave skuldre.

 

Stor takk til våre støttespillere:

Sjøholmen Kulturhus har fått «kringleskilt» som anerkjennelse for å være en del av det nye Sandvika og utviklingen av fjordbyen Sandvika. Huset er et knutepunkt og stopp på Kyststien mellom Sandvika sentrum, Henie Onstad og Fornebu.

Møt teamet

Under ser du teamet på Sjøholmen Kulturhus. I tillegg møter du våre dyktige husverter og flinke gjeng som tryller frem deilig mat i vår populære kafé. 

Mette Torstensen

Daglig leder, gründer, faglig ansvarlig og styremedlem

Var med og startet Sjøholmen i 2018. Utdannet kunsthistoriker og cand.philol. med hovedfag i kunsthistorie fra universitetet i Oslo, Roma og India og kunstutdannelse fra Mølla Kunstkole og Asker Kunstskole. Hun var i 10 år ansvarlig redaktør i magasinet KUNST. Bakgrunn som kunstjournalist, foredragsholder, kurator, fagtekster for utstillinger, kunstkritiker for fagblader og dagspresse, formidler på Det kongelige slottet og Høstutstillingen og undervist i kunsthistorie. I 2015 ga hun ut boken «Kunstmagi». Les mer om alle de spennende prosjektene til Mette. mettetorstensen.com

Maria F. Ellingsen

Bestyrer huset

Ansvarlig for den daglige driften av huset. Maria har en variert bakgrunn fra hotell, reiseliv, salg, markedsføring og TV / filmproduksjon. Hun har en Bachelor i Film og TV produksjon fra Australia og er sertifisert NLP Master Coach. Maria har hatt stor interesse for kunst og kultur hele livet. Spesielt innen kultur har teater, film og musikk stått sentralt. Senere ble konseptutvikling, filmproduksjon og foto hennes yrkesvei i flere år. Ved siden av sin stilling som bestyrer av Sjøholmen jobber Maria som kostholdsveileder, kursleder og coach. Hun har lang erfaring med å veilede privatpersoner og bedrifter i endringsprosesser og teambygging. Sjøholmen har i flere år vært Marias andre hjem og stedet har en spesiell plass i hennes hjerte. Marias mål som Sjøholmens bestyrer er at det unike huset alltid skal fremstå i all sin fornemme prakt. Huset skal være fullt av liv, aktiviteter, arrangementer og utstillinger til stor glede for alle som besøker oss – uansett alder og anledning.

Lill Bente Hollstedt

Bedrift, event, digitalt, markedsføring og styremedlem

Drifter og utvikler vår nettside, jobber mot bedriftsmarkedet og markedsfører våre aktiviteter sammen med teamet. Hun har bakgrunn fra mange år innen reklame, forretningsutvikling, design og markedsføring for alle kanaler. Hun forteller at hun blir inspirert av møte med mennesker i alle aldre og legger vekt på at mennesker aldri for gamle til å leke og bruke sin kreativitet. Hun er også kunstner med tre år på kunstskole. Hennes utrykk er figurativt og lekende. Hun elsker å skape fortellinger som vekker minner hos publikum. Se hennes portfolio på lillhollstedt.no

Erika Aliubaviciute

Daglig leder Sjøholmen Café

Erika har sin utdanning innen hotell-ledelse fra The International School of Law and Business i Litauen. Hun har tidligere jobbet ved Hvalstrand Bad – og flere restauranter og selskaps-steder i SULT-kjeden. Erika er en perfeksjonist – som sørger for at kafeén alltid skinner og at alle våre selskaper fungerer ned til den minste detalj. Hun vil at alle gjester skal få den beste opplevelsen; enten om du skal drikke en kopp kaffe eller gifte deg på Sjøholmen. Kafeén driftes av Sult AS.

Vibeke Sætre

Gallerist og kursholder

Vibeke har ansvar for vårt Galleri som kurator, kunstner – og publikumskontakt. Hun har jobbet med grunder-virksomhet innen interiør og har lang erfaring med kreative prosesser og prosjekter innen kunst, interiør og bygg. Hun har utdannelse innen markedsføring og tre år med billedkunstutdannelse. Vibeke har malt selv i 20 år og holdt ulike kurs. Hun inspirerer sine deltakere på sine kurs til å leke og oppleve å flytte grenser.

Jonas Haavik

Styreleder

Vår styreleder er gründer av selskapet Connected.ART. Dette er et norsk “Creative Tech” selskap fokuserende på krysningspunktet mellom kunst og teknologi. Haavik er utdannet økonom, men har siden endt utdannelse startet og drevet flere teknologiselskaper og besittet flere styreverv i ulike bedrifter og organisasjoner.

 Les mer om  connected.art

Jan-Otto Jacobsen

Styremedlem

Daglig leder i Vårt Sandvika AS og leder arbeidet med utviklingen av Sandvika til en moderne, levende og bærekraftig by. Over 25 års erfaring med identitetsutvikling, visuell kommunikasjon og merkevarebygging.

Dipeeka Kaur

Medarbeider Sjøholmen Café og kursholder

Dipeeka jobber på Sjøholmen i kafe og som kursholder innen tekstil maling. Hun har utdanning fra DTK Det Tverrfaglige Kunstinstitutt og IFH Institutt For Helhetsmedisin med fokus på soneterapi. Hun ser på kroppen og dens funksjoner og evner som det mest fascinerende kunstverk. Kunst er integrert i alt hun gjør og hun er opptatt av å integrere kunst i hverdagen. Et tiltak hun har gjort for å bringe kunst inn i det hverdagslige er å bruke handlenett som lerret, dette har bidratt til at kunsten er bærbar og funksjonell. Maling av handlenett holder hun nå kurs i på huset.