Blogg

Kunstmagi med 6 kunstnere, to skoler, to barnehager med tilsammen 200 barn

Sparebankstiftelsen har i 2021-2023 støttet Sjøholmen Kulturhus med et unikt kunstprosjekt. Barn fra Veritas barnehage og Epleskogen barnehage, Blommenholm skole, Tanum skole og Montesorri skole har møtt to ganger 6 ulike kunstnere - og fått en unik innsikt i kunsten og i seg selv.

Barna har møtt samme kunstner to ganger, men med nye oppgaver. Slik vil de møte 6 ulike uttrykk innen kunsten, samtidig bruke Sjøholmen Kulturhus som arena for en opplevelse.

Skoler:

  • SFO Blommenholm – følge 3. klasse som går over i 4. klasse. – 45 barn.
  • Tanum skole – følge 2. klasse som går over i 3. klasse. – 45 barn.
  • Veritas barnehage med mange ulike kulturer – 4 åringer som blir femåringer, circa 20 barn
  • Epleskogen barnehage, circa 20 barn.
  • Montesorri Skole – 5-7. klasse.


Workshop og årshjul år 1 og år 2.

Totalt 12 kunstnermøter per vennskaps-instutisjon over 2 år:

1. Kat Hagen: Kreativ prosess og samarbeid om maleri og følelsesmessige prosesser – lek, sansing og prosess. Metode utviklet i møte med barn uten språk.

2. Julie Jacobsen: Lær å leke med foto. Vi tar alle bilder. Men hvordan oppnå mitt uttrykk? Lær å se. Hvem er jeg. Hvordan ser jeg deg?

3. Maike Sjåfjell: Lær å tegne med morsomme oppgaver. Maike har årevis med erfaring med tegnekurs ved Oslo Kunstakademi og egne verktøy tilpasset barn 4-10 år.

4. Helene Knoop: Lær å male på lerret. Helen er tidligere Nerdrum-elev og lang undervisningserfaring. Møte med lerret, pensel og en enkel oppgave.

5. Mette Torstensen: Kunsthistorie & leire-oppgave. Mette har hatt tusenvis av barn gjennom sitt foredrag med 30.000 år kunst på 15 minutter og leire-oppgave som kombinerer natur og leire/skulptur.

6. Eirik Jarl Trondsen: Metoden Affrmative Art og lag en installasjon/visualiser det du vil i livet. Eirik har reist over to kontinenter med sin metode der barn maler sin fremtid i en egen boks/rom som blir et felles ønske om fremtiden.

Stor takk til Sparebankstiftelsen, barna, alle kunstere og andre bidragsytere.