Blogg

Sanseutstilling «Med rett til å elske», Follo Museum

Denne utstillingen kom istand som en del av Skeivt Kulturår 2022 og var støttet av Kulturrådet. Den åpnet 1. oktober 2022.

Denne utstillingen kom istand som en del av Skeivt Kulturår 2022 og var støttet av Kulturrådet og åpnet 1. oktober.

Bakgrunnen var å innta et kulturhistorisk perspektiv med barn og unges betraktninger gjennom flere workshop og 500 barn inkludert – og en Sanseutstilling i et rom i den gamleskyss-stasjonen på Follo Museum fra 1700-tallet. Alt hadde sin mening:

Gammelt møter nytt, Tau og bru knytter sammen. Regnbuen er også som en romansk kirkeportal. Huset symboliserer der vi alle bor. Rosemønster fra Follo drakten fargelegges av barn. Et tre fylles med hjerter til de du er glad i. Lys på vannspeilet likeså. Tre skuffer inneholder tre lokale kjærlighetshistorie. Rammene inneholder lokale brudebilder og den såkalte «homoloven». En collage består av 40 ungdomskoleelevers bidrag om rett til å elske. Huset er dekorert med grunnlaget for demokratiet: de 30 menneskerettighetene – for at barn og unge skal ha respekt for hverandre på tvers av kulturer og religioner og legninger – og vite at man har frihet til å være den man vil og elske den man vil.

https://facebook.com/mette.torstensen/videos/503142634969701