Blogg

Folk på huset: Victoria Scheel Haarstad

Victoria jobber som tradisjonell EQ-terapeut og som healer med hovedvekt på intuitiv/kanalisert lyd- og energihealing.

Vi ønsker at dere skal bli bedre kjent med de som jobber på huset. Oppe i andre etasje har vi atelierer, verksted og et hyggelig rom som benyttes av flere terapeuter.

 

Møt Victoria Scheel Haarstad som er en av terapeutene på huset. Victoria er utdannet markedsøkonom og pedagog og har over 20 års erfaring med å arbeide med mennesker blant annet som personalkonsulent, reiseleder og barnehagelærer. I voksen alder har hun utdannet seg til EQ-terapeut (tidligere relasjonsterapeut) ved EQ Institute i Oslo, og har i tillegg fordypet seg i Healing, Klarsyn og Mediumskap ved Norsk Spirituelt Akademi over 31 helger der Kim Are Stende har vært hennes hovedlærer. Victoria er medlem Norsk EQ-terapeut forening og i Det Norske healerforbundet og følger begge foreningers etiske retningslinjer. Hun tar nå en fordypning i lyd, stemme og syngeboller på Senter for Livshjelp, som ledes av Overlege Audun Myskja. Han er en pioner i arbeidet med toning og overtoner jobber aktivt med å løfte frem verdien og effekten av toning.

Victoria tar imot klienter mandager og torsdager på terapirommet​ i 2 etg.

 

Kan du fortelle litt om hvilke tjenester du tilbyr?

Jeg jobber som tradisjonell EQ-terapeut og som healer med hovedvekt på intuitiv/kanalisert lyd- og energihealing.

EQ-terapi er en hjertevarm og støttende terapiform som styrker selvfølelsen gjennom at du tillater deg å kjenne på og anerkjenner alle følelser – og deg selv for den du er. Dette gjør vi gjennom å dykke ned i ditt indre og bearbeide såre opplevelser som har satt seg i underbevisstheten og ofte også i kroppen, og har påvirket ditt selvbilde negativt. Du lærer å møte deg selv med større grad av egenkjærlighet og å bygge en sunn selvfølelse. Du får også verktøy til å skape indre ro gjennom positiv indre dialog. Når du bygger en sunn og god relasjon til deg selv vil dette også påvirke din relasjon til andre på en positiv måte.

Som healer bruker jeg i stor grad min egen stemme som healingredskap. Lydhealingen skjer gjennom toning og overtoning, samt ulike lyder som mine klienter så langt har opplevd at treffer dem på et dypt nivå. Bruk av toning kan være en annen inngang til å komme i kontakt med underbevisstheten, og er samtidig en metode for å styrke kroppens eget immunforsvar og selvhelbredelsesevne. Jeg bruker mine «varme hender» i kombinasjon med min egen stemme til å kanalisere healingenergien.

Jeg tilpasser behandlingen i henhold til klientenes behov og preferanser. Om de ønsker ren EQ-terapi uten spirituelle elementer eller foretrekker en form for healing, eller kanskje en kombinasjon av begge, så tilpasser jeg behandlingen deretter. Det viktigste for meg er å være et varmt og støttende medmenneske som kan hjelpe de som kommer til meg med å oppnå bedre velvære uansett hvilken metode vi bruker. Det er svært viktig for meg at de skal føle seg trygg og ivaretatt og jeg har selvsagt taushetsplikt.

Jeg tilbyr også ren energihealing uten lyd, transehealing, fjernhealing, og mediumskap, det står mer om dette på min nettside.

Hva sier du til de som er nysgjerrige på EQ-terapi og/eller Lyd- og energihealing?

Først og fremst vil jeg gratulere deg med at du har et ønske om å ta grep for å få det bedre, det er jo egenkjærlighet i praksis.

Hvis du har ubearbeidet vond «bagasje» du ikke orker å se på alene, eller sliter med indre uro, angst eller kanskje prestasjonsangst og opplever at du ikke er god nok som du er, vil jeg at du skal vite at jeg forstår deg, for jeg har vært der selv.

For meg var møte med EQ-terapien helt avgjørende for at jeg skulle reise meg opp igjen etter en vanskelig periode i livet. Det at jeg ble møtt med et ikkedømmende menneskesyn, og kunne være meg selv helt uten filter i møte med EQ-terapeuten, hjalp meg til å våge å dykke ned i egen historie og bearbeide gamle og nye traumer, og gjenfinne troen på at jeg er mer enn god nok som jeg er. Jeg har lært å ta meg selv på alvor og har styrket både selvfølelsen og selvtilliten, og vil veldig gjerne tilby andre den samme støtten og hjelpen som jeg fikk.

I forhold til lydhealingen vil jeg gjerne nevne at flere studier har vist at lyd kan påvirke vår fysiske og emosjonelle helse og velvære på dype nivåer. Lydhealing med overtoner kan lede til emosjonelle opplevelser og bidra til å løsne følelsesmessige blokkeringer og åpne opp for undertrykte følelser. Dette gir klienten muligheten til å utforske og bearbeide emosjonelle utfordringer med støtte fra meg som terapeut. Lydhealingen står godt alene, men er et ypperlig supplement til EQ-terapien og vice versa.

Hva er det med din praksis som inspirerer deg?

Det å kunne bidra til at andre får det bedre gjennom EQ-terapi og/eller healing er en gave. Ikke minst er det svært inspirerende og givende å jobbe en til en med så mange flotte mennesker og hjelpe dem på deres utviklingsreise mot bedre selvfølelse og forståelse, og indre harmoni. En ekstra bonus er at jeg opplever å være på en kontinuerlig utviklingsreise selv, jeg lærer stadig mer om meg selv i møte med andre mennesker og deres livshistorier.

 Hva er det som gjør at du trives på Sjøholmen Kulturhus?

Sjøholmen er en perle av et sted å jobbe. Huset har virkelig sjel og er fylt med spennende, trivelige og kreative mennesker.  I tillegg er det kontinuerlig flotte kunstutstillinger og spennende aktiviteter for både voksne og barn. Jeg elsker sjøen og Kalvøya, og her er det både kort vei og nydelig utsikt til begge.

Hvordan kommer folk i kontakt med deg?

Om du ønsker en uforpliktende samtale eller vil bestille en time, er det flott om du sender meg en SMS. Jeg vil ta kontakt så snart jeg er ledig. Er du i nærheten av Sjøholmen er du også hjertelig velkommen til å stikke innom for en uforpliktende prat, forutsatt at jeg er tilgjengelig.

Mobil: 924 82 424
Mail: kontakt@victoriascheel.no
Hjemmeside: victoriascheel.no
Facebookside
Instagram