Blogg

Folk på huset: Billedkunstner Mette Senn

Kunstner på huset Mette Senn stiller ut i Galleri Sjøholmen 5. til 20. desember. Vi har tatt en prat med henne.

Du er snart klar for å stille ut på Sjøholmen. Utstillingen din bærer navnet «Stillhetens Farger», kan du fortelle oss litt om hva denne tittelen betyr for deg?

Tittelen «Stillhetens Farger» er for meg et poetisk uttrykk som harmoniserer godt med min tilnærming til fargebruk. Farger har alltid fascinert meg dypt. Jeg ser på fargers om et virkemiddel som lar meg formidle, uttrykke meg og skape visuelle opplevelser som kan berøre betrakteren på en emosjonell måte.

Vi har sett deg jobbe hardt i lengre tid. Hvor lenge har du jobbet med bildene til utstillingen?

Jeg begynte å jobbe med bildene høsten 2022

Hva er det som inspirerer deg mest som kunstner?

Jeg blir primært inspirert av følelser, nære relasjoner og livserfaringer. Jeg finner farger som et virkemiddel til å formidle stemninger og uttrykke meg på en måte der ord ikke kan. Videre finner jeg inspirasjon fra naturen, hverdagsobjekter og fra kunstnere gjennom tidene.

Og kan du fortelle litt om bakgrunnen din?

Selvfølgelig. Jeg har alltid hatt en dyp lidenskap for kunst og startet min utforskning av tegning og maling fra ung alder. Ettersom interessen modnet, tok jeg en formell utdanning innen kunst. Jeg har studert ved Oslo Tegne- og Malerskole, jeg har en BVA i Fine Art in Visual Arts i Australia, og fordypet meg senere i Klassisk Tegning og Maleri ved Oslo FriAkademi.

Du har atelier i 2dre etasje på Sjøholmen. Hvor lenge har du hatt ditt atelier her og hva gjør at du trives?

Atelieret er i andre etasje på Sjøholmen som har vært mitt kreative rom siden februar 2022. Det som gjør huset spesielt for meg er det å være omgitt av talentfulle kollegaer. Denne dynamikken skaper en atmosfære av inspirasjon og samarbeid som jeg setter stor pris på, og som definitivt bidrar til at jeg trives her.