Husets kunstnere

Sjøholmen Kulturhus er et kreativt «mekka». I dag er 12 kunstnere er tilknyttet huset. Alle med sitt helt personlige utrykk. Vi har maleri, foto og keramikk. 

Elisabeth Helvin​​

Keramikk, billedkunst og grafikk​

(f. 1971) Jobber med keramiske arbeider, billedkunst og grafikk. Hun er utdannet innen visuell kunst i Oslo og Tyskland, samt gått i lære hos en kunstner i Sør-Afrika.

Hun er kjent for sine boksehanske engler, de bærer i seg sårbarhet og styrke på samme tid. De formidler viktigheten av å stå opp for seg selv og de mest sårbare i samfunnet.

Hun er opptatt av at kunsten skal vekke undring og gi håp.

De keramiske klodene med de små miniatyr menneskene skaper små verdener / fortellinger hvor man kan kjenne seg igjen.

Elisabeth har gjennom sine 20 år som utøvende kunstner hatt flere separatutstillinger i inn og utland. I tillegg har hun bidratt med utsmykninger i flere sykehus og kirkebygg.

Helene Knoop​

Billedkunstner​

(f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere. Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokk kunst.

I sine portretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter.

Hun har hatt flere, store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og USA.

Helene Knoop maler det intime og beskriver menneskekroppen og sjelen på en levende og omfattende måte.

Hennes motiver er knyttet til det klare, nordiske lyset i samspill med barokke komposisjoner som gjør Knoops arbeider til en signatur.

Julie Jacobsen

Fotograf & kunstner

Julie er utdannet fotograf og grafisk designer fra University of Edith Cowan i Perth, Australia. Hun har en stor portefølje av kommersielle oppdrag, samt mange års erfaring med portrettfotografering, og i 2012 vant hun Morten Krogvold Vågå-pris. Som portrettfotograf finner Julie alltid frem til en stemning hos den hun skal portrettere. Som kunstner ønsker Julie å formidle at vi alle har frihet til å velge den veien vi vil, på tvers av samfunnets forventninge

Ida Skaar

Billedkunstner og forsker

Idas kunstutdannelse er av det litt brokete slaget. Hun har jobbet mye med illustrasjon, noe som også i mange år har preget maleriene hennes. 

Hun er nå i bevegelse bort fra det illustrative mot et mer abstrakt uttrykk der fargene står sentralt. Likevel dukker stadig vekk elementer fra (mikro)biologien på mystisk vis opp i bildene hennes. Det abstrakte kan vise seg å være konkret. Eller omvendt. Det kommer an på øyet som ser. 

Ida har hatt både separatutstillinger og deltatt på flere samleutstillinger.

Ingeborg Stana

Billedkunstner​

(f. 1968) er en norsk samtidskunstner som opprettholder en lang og ubrutt tradisjon innen landskapsmaleriet. Selv om hennes utvalgte teknikk, sjiktmaleriet, er tradisjonell, har hun funnet en måte å fornye landskapsmotivet på. Stana arbeider hovedsakelig med maleri, men har i de siste årene overført sitt tema til både kortfilmer og grafikk.

Hun er utdannet fra kunstakademiet i Firenze og Oslo, og har hatt store separatutstillinger i Norge. I tillegg har Ingeborg Stana deltatt på rekke utstillinger og festivaler i Europa, USA, Kina, Japan og Russland.

Hennes arbeider er innkjøpt av både private og offentlige kunstsamlinger.

Eva Samule

Billedkunstner​

(f. 1992 i Riga, Latvia). Bildekunstner med figurativt fokus som tar oss med på en reise der identitet, lengsel og intimitet ofte går igjen som tema. Ieva leverer kunsten gjennom gjentagende søken for perfeksjonisme, gjerne via strukturerte detaljer, farger og kroppen.

På en vandring mot selvoppdagelse og aksept tar hun oss med på en indre ærlig og ofte blottlagt kunst. Hennes kunst reflekterer ofte følelsen av at det er reisen, ikke målet, som er det essensielle.

Lill Bente Hollstedt

Billedkunstner

(f. 1972) er markedsansvarlig på Sjøholmen til daglig. I sine malerier henter hun sin inspirasjon fra minner og øyeblikk rundt oppvekst og barndom eller opplevelser.

Hun har bakgrunn fra en lang karriere innen reklame og design. Hun har 2-årig billedkunst studie og 1-år personlig kunstutvikling fra Nydalen Kunstskole, Finnsrud Akademiet i Drøbak og en rekke kurs.

Hun har hatt separatutstillinger og deltatt på gruppeutstillinger.

Mette Senn​

Billedkunstner​

(f.1972) Figurativ billedkunstner. Hennes kunst kan sees som en poetisk utforskning av farger.

Hun bruker fargene som et virkemiddel for å formidle og skape emosjonelle uttrykk.

Hun har kunstbakgrunn fra Queensland College of Art i Australia, Christiania kunstakademi og Oslo Tegne og Malerskole.

Mette Torstensen

Billedkunstner​

En av tre gründere bak Sjøholmen Kulturhus i 2016 og daglig leder og står bak husets barneprofil. Utdannet kunsthistoriker og cand.philol. med hovedfag i kunsthistorie fra universitetet i Oslo, Roma og India og kunstutdannelse fra Mølla Kunstkole og Asker Kunstskole.
Hun var i 10 år ansvarlig redaktør og utvikler av magasinet KUNST. Bakgrunn som kunstjournalist, foredragsholder, kurator, fagtekster for utstillinger, kunstkritiker for fagblader og dagspresse, formidler på Det kongelige slottet og Høstutstillingen og undervist i kunsthistorie. I 2015 ga hun ut boken «Kunstmagi» med påfølgende workshop og foredrag for nesten 30.000 barn og voksne.

Mette hadde flere utstillinger for 20 år siden med inspirasjon fra de små detaljene som omgir oss. Nå har hun igjen tatt opp maleriet – selvom tegning og utvikling av kunstprosjekter hele veien har vært der – det har bare vært for å gi rammer for andre og ikke hennes egen historie.

Vibeke Sætre

Billedkunstner

Vibeke er vår kurator for Galleri Sjøholmen. Hun har også male-elever og holder kurs her hos oss. Hun underviser i egen teknikk og bruker mye blekk og tørrpasteller i sine bilder. Bildene er ment å behage. Duvende bilder med mye fokus på avstemt fargeklang som er ment å skape ro og behag. Bildene er stort sett abstrakte med natur som inspirasjon . Vibeke jobber mest i store formater. Hun har jobbet ca 3 år med keramikk og porselen . Hun jobber ut i fra at vi har et gitt indre kreativt uttrykk . Keramikken er en forlengelse av bildene hennes og de speiler seg også i dem.

Dipeeka Kaur (Deepo)

Billedkunstner​

Dipeeka jobber på Sjøholmen i kafe og som kursholder innen tekstil maling. Hun har utdanning fra DTK Det Tverrfaglige Kunstinstitutt og IFH Institutt For Helhetsmedisin med fokus på soneterapi. Hun ser på kroppen og dens funksjoner og evner som det mest fascinerende kunstverk. Kunst er integrert i alt hun gjør og hun er opptatt av å integrere kunst i hverdagen. Et tiltak hun har gjort for å bringe kunst inn i det hverdagslige er å bruke handlenett som lerret, dette har bidratt til at kunsten er bærbar og funksjonell.

Connected.ART AS​

Connected.ART ble etablert med det formål å utvikle en plattform for produksjon, distribusjon og formidling av digital kunst basert på moderne teknologi og metodikk.

Plattformen ble lansert samtidig med åpningen av Skandinavias første virtuelle kunstpark her på Sjøholmen Kulturhus 1. desember 2020. Connected.ART samarbeider med kunstnere i hele verden for å etablere nye og spennende kunstuttrykk og kunstopplevelser.