Kunstnere på huset

I andre etasje på Sjøholmen Kulturhus finner du flere kunstnere  som jobber i sine atelierer.

Noen av kunstnerne har egne utsalg og tar også imot bestillinger. 

Flere ganger i året har vi åpne atelierer! 

Julie Jacobsen

Fotograf & kunstner

Julie er utdannet fotograf og grafisk designer fra University of Edith Cowan i Perth, Australia. Hun har en stor portefølje av kommersielle oppdrag, samt mange års erfaring med portrettfotografering, og i 2012 vant hun Morten Krogvold Vågå-pris. Som portrettfotograf finner Julie alltid frem til en stemning hos den hun skal portrettere. Som kunstner ønsker Julie å formidle at vi alle har frihet til å velge den veien vi vil, på tvers av samfunnets forventninge

Elisabeth Helvin​​

Keramikk, billedkunst og grafikk​

Elisabeth Helvin er født 1971 og jobber med keramiske arbeider, billedkunst og grafikk. Hun er utdannet innen visuell kunst i Oslo og Tyskland, samt gått i lære hos en kunstner i Sør-Afrika. Hun er kjent for sine bokse-engler, som er både sterke og sårbare. Hun er opptatt av det å stå stopp for seg selv, og de sårbare i samfunnet vårt. Keramikk-klodene hennes, med små mennesker som skaper fortellinger, er også blitt veldig populære.

Helene Knoop​

Billedkunstner​

Helene Knoop (f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere. Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. I sine portretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter. Hun har hatt flere, store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og U.S.A. Helene Knoop maler det intime og beskriver menneskekroppen og sjelen på en levende og omfattende måte. Hennes motiver er knyttet til det klare, nordiske lyset i samspill med barokke komposisjoner som gjør Knoops arbeider til en signatur.

Connected.ART AS​

Connected.ART ble etablert med det formål å utvikle en plattform for produksjon, distribusjon og formidling av digital kunst basert på moderne teknologi og metodikk. Plattformen ble lansert samtidig med åpningen av Skandinavias første virtuelle kunstpark her på Sjøholmen 1. desember 2020. Connected.ART samarbeider med kunstnere i hele verden for å etablere nye og spennende kunstuttrykk og kunstopplevelser. Kom innom vårt kontor på Sjøholmen og opplev magien selv. Velkommen!

Mette Senn​

Billedkunstner​

Mette Senn (1972) er en figurativ billedkunstner. Hennes kunst kan sees som en poetisk utforskning av farger. Hun bruker fargene som et virkemiddel for å formidle og skape emosjonelle uttrykk. Hun har kunstbakgrunn fra Queensland College of Art i Australia, Christiania kunstakademi og Oslo Tegne og Malerskole.

Eirik Jarl Trondsen​

Kunstner & filosof

Eirik har en filosofi om at kunst skal skape glede. I 2015 startet han stiftelsen Art for Change, som bruker kunst og design som virkemiddel til utvikling. Han utviklet kunst-verktøyet Affirmative Art; en prosess hvor man bruker kunst som middel til å visualisere en egendefinert fremtid. Eirik har holdt hundrevis av workshops i USA, Europa og Afrika, samt en rekke utstillinger internasjonalt. Han deler studio med Liv Due, som jobber utelukkende med Affirmative Art.

Henriette Viig

Billedkunstner​

Henriette (f.1973) er en nonfigurativ billedkunstner.

Maleriene hennes har et særeget tredimensjonalt uttrykk som formidler en egen energi. Teknikken er utviklet intuitivt over en 20 års periode.

Hun har hatt flere separatutstillinger og tar også bestillingsoppdrag.

Ingeborg Stana

Billedkunstner​

Ingeborg Stana (f 1968) er utdannet fra det statlige kunstakademiet i Firenze og Statens kunstakademi i Oslo. Hun opprettholder en lang og ubrutt tradisjon innen nordisk landskapmaleri. Selv om hennes utvalgte teknikk, sjiktmaleriet, er tradisjonell, har hun funnet en måte å fornye landskapsmotivet på. Stana har hatt flere store separatutstillinger i Skandinavia. I tillegg har hun deltatt på rekke utstillinger og festivaler i Europa, USA, Kina, Japan og Russland. Hennes arbeider er innkjøpt av både private og offentlige kunstsamlinger. Ved siden av å være billedkunstner har hun et engasjement som professor i visuell kunst ved Institutt for estetiske fag, OsloMet – Oslo Metropolitan University.