Kunstnerne på huset

Opp trappen i 2. etasje på Sjøholmen finner du flere kunstnere på sine atelierer som du kan besøke.

Flere har også egne butikker i sine atelier hvor de selger kunst og tar imot bestillinger.

Du kan også booke privattimer med noen av kunstnerne på huset.

Flere ganger i året har vi åpne atelierer! 

 

Bjørg Thorhallsdottir

Kunstner, forfatter og foredragsholder

Bjørg Thorhallsdottir er født 1974 og er kunstner, forfatter og foredragsholder. Hun er utdannet ved kunstakademiet i Barcelona og Toulouse, og har utsmykket offentlige bygg og kirker i inn og utland. Hun jobber med grafikk, glassmaleri, mosaikk, akvarell og maleri, og har gitt ut flere bøker, vin-serier, kopper, glass og CDer. Hun startet også Hjertefred for å minnes de som har gått bort på tvers av religioner og kulturer. Hennes kunst gir trøst og glede, og handler om å ta vare på seg selv og sine nærmeste, og aldri gi opp – med ord og motiver som treffer deg rett der du er akkurat nå.  

Suki Loftheim

Samtidskunstner

Født i Australia og samtidskunstner utdannet innen klassisk skulptur fra Victoria University, Wellington New Zealand, Trinity College og London Hons. Hun jobber også for større internasjonale skulpturprosjekter som “Sculpture by the Sea” og Jason Taylors undervannskulpturparker. Suki fanger oss mennesker, våre relasjoner, følelser og kroppsuttrykk i bronse og leire.

Julie Jacobsen

Fotograf & kunstner

Julie jobber både som fotograf og billedkunstner. Hun er utdannet fotograf og grafisk designer fra University of Edith Cowan og deltatt på workshop hos Morten Krogvold i Vågå. Hun har en stor porto-følje av kommersielle oppdrag, samt mange års erfaring med portrettfotografering i eget studio. Hele veien har hun jobbet som billedkunstner og kunstfotograf. Som portrettfotograf finner hun alltid frem til en stemning hos den hun skal portrettere. Som kunstner henter hun frem en verden av kvinner sett bakfra mot vide landskap, hester og planeter. Hesten står for friheten til å velge den veien man vil, på tvers av samfunnets forventninger.

Elisabeth Helvin

Keramikk, billedkunst og grafikk

Elisabeth Helvin har flyttet inn i det lille rommet som var lekerom for barna i Mustad familien. Hun er født 1971 og jobber med keramiske arbeider, billedkunst og grafikk. Hun er utdannet innen visuell kunst i Oslo og Tyskland, samt gått i lære i Sør-Afrika hos keramiker Naomi Prinsloo. Hun er kjent for sine bokseengler, som er både sterke og sårbare, og handler om å stopp for seg selv og de sårbare i samfunnet vårt. Videre skaper hun små kloder med ulike figurscener på, og skålserien “Brudd” med innsydde funn fra fjæra.

Eirik Jarl Trondsen

Kunstner

Født i 1969 og har bodd nesten 12 år i Afrika og har mer enn 15 års erfaring innen utviklingsarbeid. Eirik har en filosofi om at kunsten skal skape glede. I 2015 startet han Art for Change Stiftelsen som bruker kunst og design som virkemiddel til utvikling med blant annet et kunstakademi i Uganda og kunstverktøyet Affirmative Art; en prosess hvor man bruker kunst som middel til å visualisere en egendefinert drømmefremtid. Eirik har hatt hundrevis av workshops i USA, Europe og Afrika, samt en rekke utstillinger internasjonalt som Hepta galleriet, Iran, Makerere Uni. galleri i Uganda og Diani Beach galleri, Kenya.  

Connected.ART AS

Connected.ART ble etablert med det formål å utvikle en plattform for produksjon, distribusjon og formidling av digital kunst basert på moderne teknologi og metodikk.

Plattformen ble lansert samtidig med åpningen av Skandinavias første virtuelle kunstpark
her på Sjøholmen 1. desember 2020. Connected.ART samarbeider med kunstnere i hele verden for å etablere nye og spennende kunstuttrykk og kunstopplevelser.

Kom innom vårt kontor på Sjøholmen og opplev magien selv. Velkommen!

Thomas Nesland Olsen

Er billedkunstner. Han er utdannet grafisk designer og skolert i klassisk oljemaleri. Tidlig 2000-tallet var han lærling først hos maleren Eirik Lutken, og senere hos Kristoffer Evang.

Camilla Coucheron

Billedkunstner

Camilla Coucheron er født i 1974 i Bærum og er maler og grafiker. Hun har vært elev av Odd Nerdrum, og studert figurativ kunst ved Akademi Firenze i Italia, samt hovedfag fra Statens Kunst- og Håndverkskole. Camilla er dessuten en av landets fremste Jivamukti-yoga-lærere med praksis fra begynnelsen av 1990-tallet. Hennes drømmeaktige billed-verden henter elementer fra yogaen og Østens religioner, ispedd norsk natur, flora, alver, nakne klassisk tegnete kvinner og egen-klonede dyr – en fortelling som oppstår underveis mens hun jobber.

Helene Knoop

Billedkunstner

Helene Knoop (f. 1979) er en figurativ maler som var elev og assistent hos Reidar Finsrud, og i lære hos Odd Nerdrum (2003-2005). Knoop tilhører en gruppe figurative malere i Norge som kaller seg selv «kitsch-malere», basert på Nerdrums fortolkning av maleri- og skulpturtradisjonen. Flere av Knoops motiver er klart påvirket av Nerdrum-skolen, men hennes maleri skiller seg ut gjennom klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. Hun bruker også nordiske referanser som lyset og Bjørkeskogen. Motivene spenner seg fra historiske scener, til selvportretter og iscenesettelser, mor & barn-motiver, kopier av gamle mestre, landskap, sengen som går igjen i åpne rom og serien der kvinner maler menn. Helene har også private og offentlige portrettoppdrag som Marie Montessorri og Magnus Carlsen.  Knoop har hatt flere separatutstillinger, blant annet i Galleri Trafo 2009 med utstillingen «De ni muser» og i Trygve Lie Gallery 2007 med utstillingen «Déjà vu». I tillegg kommer en lang rekke kollektivutstillinger, deriblant i Edsvik Konsthall 2009, Knapperud Konsthall 2009, Haus der Kunst i München 2005, Solli Brug 2004 og Haugar Vestfold Kunstmuseum 2002. Hun var dessuten festspill-utstiller i Nesbyen i 2007.