Kunstnere på huset

I andre etasje på Sjøholmen finner du flere kunstnere  som jobber i sine atelierer.

Noen av kunstnerne har egne utsalg og tar også imot bestillinger. 

Flere ganger i året har vi åpne atelierer! 

Julie Jacobsen

Fotograf & kunstner

Julie er utdannet fotograf og grafisk designer fra University of Edith Cowan i Perth, Australia. Hun har en stor portefølje av kommersielle oppdrag, samt mange års erfaring med portrettfotografering, og i 2012 vant hun Morten Krogvold Vågå-pris. Som portrettfotograf finner Julie alltid frem til en stemning hos den hun skal portrettere. Som kunstner ønsker Julie å formidle at vi alle har frihet til å velge den veien vi vil, på tvers av samfunnets forventninge

Elisabeth Helvin​​

Keramikk, billedkunst og grafikk​

Elisabeth Helvin er født 1971 og jobber med keramiske arbeider, billedkunst og grafikk. Hun er utdannet innen visuell kunst i Oslo og Tyskland, samt gått i lære hos en kunstner i Sør-Afrika. Hun er kjent for sine bokse-engler, som er både sterke og sårbare. Hun er opptatt av det å stå stopp for seg selv, og de sårbare i samfunnet vårt. Keramikk-klodene hennes, med små mennesker som skaper fortellinger, er også blitt veldig populære.

Eirik Jarl Trondsen​

Kunstner & filosof

Eirik har en filosofi om at kunst skal skape glede. I 2015 startet han stiftelsen Art for Change, som bruker kunst og design som virkemiddel til utvikling. Han utviklet kunst-verktøyet Affirmative Art; en prosess hvor man bruker kunst som middel til å visualisere en egendefinert fremtid. Eirik har holdt hundrevis av workshops i USA, Europa og Afrika, samt en rekke utstillinger internasjonalt. Han deler studio med Liv Due, som jobber utelukkende med Affirmative Art.

Connected.ART AS​

Connected.ART ble etablert med det formål å utvikle en plattform for produksjon, distribusjon og formidling av digital kunst basert på moderne teknologi og metodikk. Plattformen ble lansert samtidig med åpningen av Skandinavias første virtuelle kunstpark her på Sjøholmen 1. desember 2020. Connected.ART samarbeider med kunstnere i hele verden for å etablere nye og spennende kunstuttrykk og kunstopplevelser. Kom innom vårt kontor på Sjøholmen og opplev magien selv. Velkommen!

Camilla Coucheron​

Billedkunstner​

Camilla Coucheron er født i 1974 og er maler og grafiker. Hun har vært elev av Odd Nerdrum, har studert figurativ kunst ved Akademi Firenze, samt hovedfag fra Statens Kunst- og Håndverksskole. Camilla er en av landets fremste Jivamukti-yoga-instruktører, og hennes drømmeaktige motiver henter ofte elementer fra yogaen og Østens religioner, ispedd norsk natur, flora, alver og klassisk tegnete kvinner. Camilla forteller at motivene ofte oppstår underveis mens hun jobber.

Thomas Nesland Olsen ​

Billedkunstner​

Er billedkunstner. Han er utdannet grafisk designer og skolert i klassisk oljemaleri. Tidlig 2000-tallet var han lærling først hos maleren Eirik Lutken, og senere hos Kristoffer Evang.

Helene Knoop​

Billedkunstner​

Helene Knoop (f. 1979) er en figurativ maler som var elev og assistent hos Reidar Finsrud, og i lære hos Odd Nerdrum (2003-2005). Knoop tilhører en gruppe figurative malere i Norge som kaller seg selv «kitsch-malere», basert på Nerdrums fortolkning av maleri- og skulpturtradisjonen. Flere av Knoops motiver er klart påvirket av Nerdrum-skolen, men hennes maleri skiller seg ut gjennom klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. Hun bruker også nordiske referanser som lyset og Bjørkeskogen. Motivene spenner seg fra historiske scener, til selvportretter og iscenesettelser, mor & barn-motiver, kopier av gamle mestre, landskap, sengen som går igjen i åpne rom og serien der kvinner maler menn. Helene har også private og offentlige portrettoppdrag som Marie Montessorri og Magnus Carlsen. Knoop har hatt flere separatutstillinger, blant annet i Galleri Trafo 2009 med utstillingen «De ni muser» og i Trygve Lie Gallery 2007 med utstillingen «Déjà vu». I tillegg kommer en lang rekke kollektivutstillinger, deriblant i Edsvik Konsthall 2009, Knapperud Konsthall 2009, Haus der Kunst i München 2005, Solli Brug 2004 og Haugar Vestfold Kunstmuseum 2002. Hun var dessuten festspill-utstiller i Nesbyen i 2007.

Mette Senn​

Billedkunstner​

Mette Senn (1972) er billedkunster og kortfilm-prosjektleder. Kunstutdanning fra Oslo, Danmark og Fine Arts fra Australia, samt ett år spesialpedagogikk med fordypning i audiopedagogikk. Hun brenner for formidling om nedsatt hørsel og bruker egne livshistorier i sine audiovisuelle arbeider.