Kunstnere på huset

I andre etasje på Sjøholmen Kulturhus finner du flere kunstnere  som jobber i sine atelierer.

Noen av kunstnerne har egne utsalg og tar også imot bestillinger. 

Flere ganger i året har vi åpne atelierer! 

Julie Jacobsen

Fotograf & kunstner

Julie er utdannet fotograf og grafisk designer fra University of Edith Cowan i Perth, Australia. Hun har en stor portefølje av kommersielle oppdrag, samt mange års erfaring med portrettfotografering, og i 2012 vant hun Morten Krogvold Vågå-pris. Som portrettfotograf finner Julie alltid frem til en stemning hos den hun skal portrettere. Som kunstner ønsker Julie å formidle at vi alle har frihet til å velge den veien vi vil, på tvers av samfunnets forventninge

Elisabeth Helvin​​

Keramikk, billedkunst og grafikk​

Elisabeth Helvin er født 1971 og jobber med keramiske arbeider, billedkunst og grafikk. Hun er utdannet innen visuell kunst i Oslo og Tyskland, samt gått i lære hos en kunstner i Sør-Afrika. Hun er kjent for sine bokse-engler, som er både sterke og sårbare. Hun er opptatt av det å stå stopp for seg selv, og de sårbare i samfunnet vårt. Keramikk-klodene hennes, med små mennesker som skaper fortellinger, er også blitt veldig populære.

Helene Knoop​

Billedkunstner​

Helene Knoop (f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere. Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. I sine portretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter. Hun har hatt flere, store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og U.S.A. Helene Knoop maler det intime og beskriver menneskekroppen og sjelen på en levende og omfattende måte. Hennes motiver er knyttet til det klare, nordiske lyset i samspill med barokke komposisjoner som gjør Knoops arbeider til en signatur.

Connected.ART AS​

Connected.ART ble etablert med det formål å utvikle en plattform for produksjon, distribusjon og formidling av digital kunst basert på moderne teknologi og metodikk. Plattformen ble lansert samtidig med åpningen av Skandinavias første virtuelle kunstpark her på Sjøholmen 1. desember 2020. Connected.ART samarbeider med kunstnere i hele verden for å etablere nye og spennende kunstuttrykk og kunstopplevelser. Kom innom vårt kontor på Sjøholmen og opplev magien selv. Velkommen!

Mette Senn​

Billedkunstner​

Mette Senn (1972) er billedkunster og kortfilm-prosjektleder. Kunstutdanning fra Oslo, Danmark og Fine Arts fra Australia, samt ett år spesialpedagogikk med fordypning i audiopedagogikk. Hun brenner for formidling om nedsatt hørsel og bruker egne livshistorier i sine audiovisuelle arbeider.

Eirik Jarl Trondsen​

Kunstner & filosof

Eirik har en filosofi om at kunst skal skape glede. I 2015 startet han stiftelsen Art for Change, som bruker kunst og design som virkemiddel til utvikling. Han utviklet kunst-verktøyet Affirmative Art; en prosess hvor man bruker kunst som middel til å visualisere en egendefinert fremtid. Eirik har holdt hundrevis av workshops i USA, Europa og Afrika, samt en rekke utstillinger internasjonalt. Han deler studio med Liv Due, som jobber utelukkende med Affirmative Art.

Linda Marie Brekke Østlid

Billedkunstner​

Med synestesi ser jeg farger og former i alle sammenhenger. Dette kommuniserer jeg på papir, med akryl, spray lakk, olje og gjerne alt i kombinasjon. Livet leves og alle mine verk er et følelsesmessig resultat av det.

Henriette Viig

Billedkunstner​

Henriette (f.1973) er en nonfigurativ billedkunstner.

Maleriene hennes har et særeget tredimensjonalt uttrykk som formidler en egen energi. Teknikken er utviklet intuitivt over en 20 års periode.

Hun har hatt flere separatutstillinger og tar også bestillingsoppdrag.

Wensie Svennaes

Billedkunstner​

Wensie (f.1966 i Drammen).

Hun har jobbet i mange år som psykiatrisk sykepleier og feature-journalist. Hun har tatt kurs ved Nydalen Kunstskole, og intuitiv maling hos kunstner Kikki Hovland.

Wensie henter inspirasjon fra menneskemøter og stemninger i naturen, og er opptatt av det sanselige og naturlige. Det ekte bak fasaden.