Vårt tilbud til barn er selve grunnmuren i Sjøholmen Kulturhus. 

I 2018 åpnet vi som et «barnekunsthus». Siden da har vårt tilbud vokst seg til alle generasjoner og tusenvis av barn besøkt og deltatt på våre ulike aktiviteter. Nedenfor ser du våre tilbud. 

Ta kontakt med oss om du har spørsmål! 

Sanseloftet

På det store Sjøholmen loftet lekte barna til Mustad familien for mer en 100 år siden. Lørdag og søndager kl 12.00 - 16.00 venter opplevelser for barn i 9 ulike rom med farger, lukt, lys og små verdener.

Kreativ bursdag

Vi har populære bursdagsfester med flere temaer. Våre bursdager er mer personlig en andre tilbud. Passer for barn 3 - 13 år. Vær tidlig ute!
Populært

Kreativt verksted

Hver helg kl 12.00 - 16.00 har vi kreativt verksted åpent for barn i følge med voksne. Vi lager skulpturer av leire, maler på lerret, smykkeverksted eller veskedesign. Leireverksted er inkludert i Sanseloft billetten.

Kurs

Bli med på et av våre populære kurs. Vi har tegnekurs, leire, maling, foto og mye mer. Vi setter opp nye kurs forløpende. Følg med i vår kalender!

Smokkeprinsessn

Smokkeprinsessen elsker smokker. Når barn skal slutte med smokk kan de gi dem til henne og dragen. Prinsessen sørger for at dette blir en god opplevelse for barnet. Besøker Sanseloftet hver søndag kl 12.00 - 13.00.

Sommerskole

Opplev en uke med kreativitet! Lær spennende ting i verkstedet og bruk uteområdet til oppdagelse. Våre instruktører har fokus på at du finner ditt utrykk!

Kunstutstilling

Vi arrangerer Unge Kunstneres Høstutstilling i september. Her er det alderesklasser fra 4 til 19 år. Alle kunstverk vises i et online galleri og vi plukker ut ca 40 kunstverk som stilles ut i Galleri Sjøholmen.

Læring

Vi har tilbud for barnehager, alle klassetrinn SFO/AKS og ansatte. Våre pakker er utarbeidet av kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen.

På hjul...

Kunstprosjekter og formidling, besøk på festivaler, biblioteker og mer. Spør oss om muligheter!

Kunstmagi

Ideen til våre verksteder er ofte hentet fra Kunstmagi boken for barn, utgitt i 2015. Boken er laget av Bjørg Thorhallsdottir og Mette Dywad Torstensen. Boken tar for seg 30.000 år med kunsthistorie og en kunst-oppgave til hver epoke og uttrykk.

Kalender for barn og familier