Prosjekter

Affirmative Art på Sjøholmen

Sammen med Eirik Jarl Trondsen lager vi Fremtidsrommet på Sjøholmen 6. - 28. mars 2021.

Akkurat nå er det viktig å snakke om og visualisere fremtidsdrømmer. Mange av oss kjenner litt ekstra på både redsel og takknemlighet nå som koronaen bestemmer mye i hverdagen vår. Og mulig har det gjort noe med hvordan vi ser på morgendagen? Fremtiden ser ikke lenger slik ut som den gjorde for et år siden og ikke så hyggelige tanker og følelser tar mye rom hos flere.

 

Følg disse workshop sendingene og gjør Affirmative Art metoden selv eller i sammen med andre.

Workshop (Norsk). 

Workshop (Engelsk). 

Det er akkurat nå vi trenger vi håp og fremtidsvisjoner. Mange har hatt mer tid til å tenke over livene sine i disse Korona tidene og det gir et ypperlig utgangspunkt for å ta grep og omdefinere det vi ønsker mer av i livet vårt.- Forteller Eirik Jarl Trondsen, grunnlegger av Affirmativ Art. Sammen med Sjøholmen inviterer han deg til å skape fremtidshåp.

 

 

Hva er Affirmativ Art?

Affirmativ Art er en teknikk for å selv designe fremtiden. Enkelt oppsummert handler det om å bli bevist på hvor du er, gjøre refleksjoner, vise din takknemlighet og visualisere hvor du vil.

Begrepet «Affirmative Art» (Bekreftende Kunst) ble laget i Kenya for mer enn ti år siden som en måte å oppnå ting i fremtiden ved å tegne eller male dem. Gjenspeile formålet ved å bekrefte en ønsket fremtid. Bildet er viktig fordi «å se er å tro». Og du lager bildet selv, og dermed er det din designede fremtid. Bildet følges opp med å tilpasse bevisstheten din til ønsket fremtid, og ta skritt for å oppnå det. Det er du som bestemmer, så enkelt er det!

Sammen med alle dere der ute skal vi lage fremtidsrommet på Sjøholmen i Sandvika. Vi skal fylle et helt rom med mosaikk laget av fremtidsvisjoner, laget av alle som blir med! Inne i en av stuene i den gamle Mustad villaen på Sjøholmen har det i løpet av to korte dager blitt bygget et fysisk rom med vegger klare for fremtidsvisjoner. Rommet vil i seg selv blir et kunstverk, laget av alle som blir med!

Hvordan kan du bli med og designe din fremtid?

Med bruk av blanke ark og farger blir du invitert til å visualisere din situasjonen akkurat nå, hvor du vil og hva du ønsker å oppnå. Gjennom å tegne ut det du har inne i deg finner du frem til drømmene som leker gjemsel inne i deg. Alle kan være med uansett alder og tegneferdigheter. I normale tider ville det vært daglige workshops i rommet, men denne gangen blir det litt annerledes.

Korna situasjonen gjør at vi også flytter muligheten for å være med ut i det digitale rommet. Tirsdag 9. mars kl 14 sender Sjøholmen «live» på Facebook en 45 minutter lang workshop med Eirik. Her får du en innføring i hvordan du ved hjelp av metodene i Affirmative Art tegner drømmene dine, visualiserer hva du virkelig vil ha i livet og lager handlingstrinn for å styrke dine drømmer.

Deltakelse krever ingen tegneferdigheter og passer for folk i alle aldre. Alt du må er å finne frem et stort hvit ark og noen fargeblyanter. Rekker du ikke sendingen kan du se på den senere!

Etter workshopen oppfordres alle til å dele hele eller bare en liten del av sin fremtidsvisjon ved å tagge bilder med #fremtidsrommet. Og kom gjerne innom på Sjøholmen og monter ditt design inn i Fremtidsrommet og la deg inspirere av andre sine bilder.

I perioden 6. – 28. mars 2021 skjer det Affirmative Art aktiviteter hver dag på Sjøholmen. Altså så langt det lar seg gjøre innenfor de rammene korona setter. Noe skjer fortsatt på huset, men det gjelder å tilpasse seg. Derfor har i all hast flyttet endel aktiviteter ut i sosiale medier for å nå ut til flest mulig. Fordi håp er så viktig for alle akkurat nå, dette kan alle være med på! Og klarer vi sammen å snu fokuset bare litt fra håpløshet til håp og fortid til fremtid? Da er vi en suksess! Vi gleder oss, dette får vi til! – understreker Kristine Lie Fjørstad, daglig leder på Sjøholmen.

De fleste arrangementene koster veldig lite eller er gratis å være med på. Vi oppfordrer derfor de som er med til å gi en liten donasjon til Affirmative Art prosjektet VIPPS #627936.

Er du nysgjerrig og vil vite mer? Ta kontakt!

Kontaktpersoner:

Prosjektleder:
Eirik Jarl Trondsen, kunstner og grunnlegger Affirmative Art
987 69 232 / ejconsult@gmail.com

Etter 14 år i Øst Afrika og USA er han tilbake i Norge for å dele mulighetene Affirmative Art gir. Selv brukte Eirik Jarl Affirmative Art til bla. å få foreldreretten til sin datter, til å komme inn på MIT Universitetet i USA, og kjøre på tvers av USA og Afrika for å gjennomføre Affirmative Art workshops og for finne sin drømmepartner og skape en familie.

Kristine Lie Fjørstad, daglig leder Sjøholmen AS
971 97 283 / kristine@www.sjoholmen.com

Kilder:
https://www.affirmativeart.org/
https://www.facebook.com/AffirmativeArt
https://www.facebook.com/sjoholmenkulturhus