– Jeg ønsket å skrive en bok med kunsthistorien fortalt for barn og unge – med fun fact og en kunstner i hver epoke. En del av boken var også en oppgave fundert i en isme, tid eller uttrykk. I kjølevannet av lanseringen reiste jeg rundt i hele Norge med Kunstmagi-workshop. Og i Drøbak holdt jeg den første Kunstmagi-sommerkunstskolen i 2016 – med ti barn. Årene etter hadde jeg den i Drøbak, i Sandvika, på Bærums Verk og på Dikemark asylmottak. Siden sommeren 2018 har vi hatt hundrevis av barn gjennom denne uken på Sjøholmen. Fokuset er at barna skal gjennom uken kjenne på mestring, glede og ikke minst kreativitet – kanskje den viktigste lærdommen, sier Mette som er utdannet kunsthistoriker i bunn.
Gjennom en uke vil barna teste leire, akryl, akvarell, linosnitt, kull, blyant, croqiue-tegning, installasjonskunst, arkitektur, collage, mosaikk, glassmaling, veskedesign, landskapsmaling og portrett. Og noen morsomme utfordringer som gipsstøping og pastell-tegning på store lerreter. På veien blir det små inspirasjonsøyeblikk fra kunsthistorien.
– Jeg håper at vi kan gi barna noen verktøy videre i livet – det handler ikke om å bli kunstner, lage noe fint eller bli flink – men å være i en flow; få bruke en annen del av hjernen enn den samfunnet ofte krever at vi skal skru på. På veien er det nydelig å se små vennskap knyttes, samarbeid og ikke minst glede over å få testet en enorm bredde av materialer.