Blogg

Smokkeprinsessen og smokkedragen bor i tårnet!

På Sanseloftet hver søndag kommer smokkeprinsessen for å møte barna som skal slutte med smokk. Siden Sjøholmen åpnet i 2018 har hundrevis av smokker blitt gitt til prinsessen.

I tårnet på Sjøholmen Kulturhus bor Smokkeprinsessen og Smokkedragen. De tar i mot smokkene til barn som er klare for å slutte med smokk. Hver søndag mellom kl 12.00 og 13.00 er prinsessen klar for å få smokkene til smokkesluttere. Barna blir møtt av prinsessen og kan velge om de vil henge smokknene sine i treet, feste dem på kjolen, legge de i badekaret eller gi smokkene til dragen.

Det å slutte med smokk er ofte veldig stort og sårt for et barn. Barnet gir fra seg sin trøst, trygghet og vane. Prinsessen elsker barn og ønsker å gjøre smokkeavvendingen så skånsom som mulig med en høytidelig seremoni. Når smokkeprinseessen har fått smokker blir hun så glad at hun sender en gave med fuglene som takk. Gaven blir fløyet til barnet i løpet av natten og står klar neste morgen. Smokkeprinsessen hjelp av foreldrene på samme måte som tannfeen blir hjulpet…. 😊