Læring

Vi holder til i en villa fra 1898 ved Kyststien i Sandvika, med lett adkomst for buss, parkeringsplass og kollektiv transport. I området rundt huset er det hinderløype, gapahuker, en digital kunstpark og maritime opplevelser ute – som kan kobles opp mot følgende tilbud inne.

En unik kunstopplevelse til barn og ansatte i barnehager, skoler og SFO i Sandvika. Sjøholmen åpnet høsten 2018 og tilbyr unike opplevelser innen kunst for barn og unge på sine 1500 kvm. 

10.000 skolebarn og barnehagebarn har allerede besøkt oss. En dag hos oss kombinerer en innføring i kunsthistorie tilpasset barn, visuell kunst, kunstnermøter, kulturhistorie, naturfag, miljø-bevissthet, digital kunst, kunst & håndverk, filosofi, samarbeid, maritim lære/øko-system-forståelse, historie, kreativitet og fysisk aktivitet. 

Eksempler på pakker og priser

Klikk på + for å lese beskrivelser.

Besøk vårt kunst-Sanseloft, møt en kunstner, lær om kunst som redder havet, hør om barna som bodde i huset for 100 år siden og skap dine egne skulpturer.

Vår kunsthistoriker Mette Torstensen møter barna og forteller om gamle dager. Deretter går vi opp og oppdager det 400 kvm store Sanseloftet gjennom en hage – der 9 rom med ulike tablåer gjør at barna vil kjenne på følelser i seg selv, være med å lage kunst og leke, ha rollespill, se, høre, lukte, utforske og trigge fantasien og kreative egenskaper. Barna spiser i det gamle tårnværelse. På vei ut hilser vi på en kunstner i sitt atelier der barna i huset engang hadde soverom.

Ute i parken prater og ser på kunsten under vann (foto og kopi på land) av Jason Taylor som er med på å “redde” havet, og avslutter med å lage våre egne skulpturer i leire. Ved for dårlig vær/minste barna kan også kunstdelen gjøres inne. Til slutt er det tid for frilek ute. Har man med en Ipad, kan man oppleve skjulte skatter i vår digitale kunstpark; der kunstverk dukker opp som Pokemon gjennom en app.

Opptil 20 barn / kan deles i aldersbestemte grupper / mulighet for å sove i vogner under tak.
Pris: 3500 kr for en dag mellom kl 930-1430 (kan tilpasses både i pris, tid og antall)

Besøk vårt kunst-Sanseloft, lær 30 000 års kunsthistorie på 15 minutter og hva kunst er idag, møt en kunstner, få en innføring om kunst som redder havet og hvordan – og skap dine egne skulpturer.

Vår kunsthistoriker Mette Torstensen møter elevene og forteller om gamle dager og huset og viser en “forestilling” med en presentasjon av kunst gjennom 30 000 år i den gamle spisestuen. Deretter går vi opp og oppdager det 400 kvm store Sanseloftet gjennom en hage – der 9 rom med ulike tablåer gjør at barna vil kjenne på følelser i seg selv, være med å lage kunst og leke, ha rollespill, se, høre, lukte, utforske og trigge fantasien og kreative egenskaper.

På vei ut hilser vi på en kunstner i sitt atelier (enten en fotograf, billedkunstner, keramiker eller en skulptør). Elevene har en pause med frilek og lunsj i gapahukene og i hinderløypa.

I økt 2 prater og ser vi på kunsten under vann (foto+kopi på land) av Jason Taylor som er med på å “redde” havet, og avslutter med å lage våre egne skulpturer i leire. Har man med en Ipad, kan man oppleve skjulte skatter i vår digitale kunstpark; der kunstverk dukker opp som Pokemon gjennom en app.

Opptil 30 barn / ett trinn kan også komme og deles i to
Pris: 4500 kr for en dag mellom kl 9-14 (kan tilpasses både i pris, tid og antall)

Besøk vårt kunst-Sanseloft, skap en sommerfugl i det internasjonale kunstprosjektet “Sommerfugleffekten” med barns tanker om Korona, lær om kunst som redder havet og skap dine egne skulpturer.

Vår kunsthistoriker Mette Torstensen møter elevene og forteller om huset og livet for 100 år siden. Deretter vises en presentasjon om Sommerfugl-effekten – et internasjonalt prosjekt der vi samler barns tanker om korona-tiden som printes ut i metallsommerfugler og som igjen flyr ut og lander et sted med en QR kode, som fører inn på en webside (www.sommerfugltanker.com), der barnet som finner sommerfuglen igjen kan laste ned og designe/fylle ut sin sommerfugl med sine tanker om Korona. Elevene vil få hver sin sommerfugl som de skrive på engelsk sine tanker om Korona, som inngår i prosjektet.

Deretter går vi opp og oppdager det 400 kvm store Sanseloftet gjennom en hage – der 9 rom med ulike tablåer gjør at barna vil kjenne på følelser i seg selv, være med å lage kunst og leke, ha rollespill, se, høre, lukte, utforske og trigge fantasien og kreative egenskaper. Her vil klassen deles i grupper der hver gruppe skal svare på spørsmålene til hvert av rommene som går på ulike filosofiske betraktninger. 
På vei ut hilser vi på en kunstner i sitt atelier og ser hva en kunstner kan gjøre (keramikk, foto, billedkunst og skulptur).

Elevene har en pause med frilek og lunsj i gapahukene og i hinderløypa.

I økt 2 prater og ser vi på kunsten under vann som er med på å “redde” havet, og avslutter med å lage våre egne skulpturer i leire. Har man med en Ipad, kan man oppleve skjulte skatter i vår digitale kunstpark; der kunstverk dukker opp som Pokemon gjennom en app.

PPTIL 30 BARN / ETT TRINN KAN OGSÅ KOMME OG DELES I TO
PRIS: 4500 KR FOR EN DAG MELLOM KL 9-14 (KAN TILPASSES BÅDE I PRIS, TID OG ANTALL)

Besøk vårt kunst-Sanseloft, møt en kunstner og jobb i verkstedet vårt.

Vår kunsthistoriker Mette Torstensen møter elevene og forteller om gamle dager og huset. Deretter går vi opp og oppdager det 400 kvm store Sanseloftet gjennom en hage – der 9 rom med ulike tablåer gjør at barna vil kjenne på følelser i seg selv, være med å lage kunst og leke, ha rollespill, se, høre, lukte, utforske og trigge fantasien og kreative egenskaper. På vei ut hilser vi på en kunstner i sitt atelier og ser hva en kunstner kan gjøre (keramikk, foto, billedkunst og skulptur).

I verkstedet tilbyr vi følgende oppgaver sammen med spising og en liten kunsthistorisk innføring:

  • Abstrakt kunst med Q-tips og papircollage/rive og abstrahere.
  • Øko-kunst med leireskulpturer og kunst under vann.
  • Arkitekt med små trehus og mini-installasjonsoppgave
  • Hvem vil du ha med i båten din – bevisstgjøring hvem du vil ha i livet ditt og desig av en trebåt.
  • Selvportrett med en attributt som forteller hvem du er / maling på lerret.
  • Treet – yoga stilling og design av ditt livstre / maling/3d-modell.
  • Hemmelig eske – en liten meditasjon og din hemmelighet inne i esken.

Har man ekstra tid, har vi hinderløype, skulpturer under og over vann. Tar man med en Ipad, kan man oppleve skjulte skatter i vår digitale kunstpark; der kunstverk dukker opp som Pokemon gjennom en app.

OPPTIL 20 BARN
PRIS: 150 KR PR BARN / MAN KAN OGSÅ KOMME FLERE GANGER GJENNOM FLERE UKER OG GJØRE NY OPPGAVE HVER GANG/MØTE NY KUNSTNER.
SFO-TIDEN KL 13-15 ELLER VI TILPASSER.

Hvordan kan du som voksen bruke kunst i barnehagen, skolen eller sammen med barna? 

Høsten 2016 ga kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen og kunstneren Bjørg Thorhallsdottir ut med boken Kunstmagi – en kunstbok for barn og unge. På dette foredraget på 45 minutter vil du få lære om vår visjon omkring barn & kunst. Deretter vil dere prøve noen oppgaver selv og få en del konkrete tips til kunstundervisningen på skolen eller i barnehagen, samt en del oppgaver som kan hjelpe deg å komme i samtale med barnet og kanskje avdekke om det er noe som ikke er bra.

PRIS: 5000 KR

Kunstmagi – 30 000 års kunsthistorie, arkitektur, prikkemaleri og en leirskulptur med en hemmelighet inni.

Vår kunsthistoriker Mette Torstensen kom i 2015 med boken Kunstmagi – den store kunstboka for barn og unge. Denne produksjonen vil hun komme til deres skole, og kan ta imot opptil 60 barn. Gjennom 15 minutter vil barna bli presentert for 30 000 års kunsthistorie og se morsom, ekkel og undrende samtidskunstverk.

Etter en oppvarming av den kreative hjernehalvdelen vil barna deles i 3 grupper, og jobbe ca 15 min på hver stasjon før de bytter. Verkene legges fortløpende på et felles galleri i rommet.

OPPTIL 60 BARN
PRIS: 4500 KR

Vi tilbyr også en pakke for bursdag/avslutning hos oss med matservering, Sanseloft og en kreativ oppgave med vår formidler. Vi opplever at ulike grupper velger oss for en familiedag, eller en avsluting før jul og til sommeren.

OPPTIL 50 MENNESKER
PRIS: 350 KR PR PER INKL PIZZA ELLER PØLSER, KAKE, DRIKKE, EN OPPGAVE, LOFTET OG LANGBORD NEDE.

 

Informasjon og bestilling:

Mette Dybwad Torstensen

Faglig ansvarlig Sjøholmen AS
901 190 07 | mette@www.sjoholmen.com

Kort om Mette:

Utdannet kunstner fra Mølla Kunstskole og Asker Kunstskole og Cand. Philol. i kunsthistorie fra India, Roma og Oslo, og har jobbet med kunstformidling på Slottet, Høstutstillingen, kunstkritiker, frilanser og bygget opp magasinet KUNST til Nordens største kunstmagasin som redaktør gjennom 10 år. Under en lang periode med sykdom jobbet frem et barnekunstunivers med boken «Kunstmagi» som ble utgitt høsten 2016. Mette holder flere foredrag, festivaler og utallige workshop landet rundt.

Anbefalinger:

Jeg anbefaler Mette både som pedagog og kunstformidler på det varmeste, hun er entusiastisk og inspirerende å høre på både for voksne og barn. Og kanskje det viktigste, uansett fag, et varmt og sympatisk menneske.

Ellen Sjøwall, utstillingsdesigner og formidler Naturhistorisk Museum

Både elever og lærere er utrolig imponerte over opplegget som ble presentert og gjennomført denne dagen. Her fikk vi oppleve kunsthistorie på en måte som fenget elevene, selv de som har litt maur i rompa. Elevene fikk komme med innspill og ble på en spennende måte loset gjennom fengende bilder og fasinerende historier! På eventyrloftet fikk vi alle være i fantasiens verden en god stund, ren magi!! Det er tydelig at sansene fikk være i fokus, elevene fikk utfolde seg, kle seg ut, boltre seg, være aktive, leke og virkelig bruke etasjen. Flott å få høre hvordan huset ble brukt før og hvordan elevene fikk oppleve hver eneste lille bortgjemte krok i denne etasjen. Det var stort for både store og små! Sjelden, – eller aldri, har vi sett elevene så oppspilt og glade. Ute fikk vi en god gjennomgang av opplegget før vi kom i gang med kreativ utforming av egen kunst. De fikk gå i fjæra og sanse, plukke med seg ting de ville bruke i sin skulptur. Dette var gøy! Alle var delaktige og svært engasjerte og alle fikk lagd et produkt de var stolte av! Fantastisk beliggenhet. Pausen ble brukt i nydelige omgivelser og elevene kunne etter de ha spist få boltre seg i et meget flott lekeanlegg! Ekstra hyggelig at værgudene spilte på lag. Vi tar av oss hatten og ønsker å takke for en fantastisk dag med kjempeflinke voksne. Dette var så godt planlagt og gjennomført. Organiseringen var vi også så fornøyd med. Litt styrt og litt fritt, elevene delt i to grupper slik at det ble lite venting og stort utbytte! Vet ikke om noe kunne vært gjort bedre.

– Aronsløkka Skole, 2. trinn