Blogg

Vi presenterer en ny interaktiv installasjon på Sanseloftet!

Vi gleder oss til å presentere kunstverket «Tomrom» av Hanna Grimsæth. Dette er en ikke så firkantet installasjon i form av en boks, som pirrer nysgjerrigheten til både barn og voksne.

«Tomrom» er en invitasjon til tilstedeværelse. En tilstedeværelse som minner om før du ble født, mens du fortsatt lå trygt i mors mage. Et sted langt ute i ingenting, før det smalt og alt ble til. Og den uendelige stillheten som hviler etter livet ditt er over. Alt som har vært blir borete, helt uten spor.

Hanna Grimsæth laget på boksen Prosjektskolen og er en interaktiv installasjon. Den måler 130 cm alle veier med en rund-dør, gulvet, veggene og taket er dekket i skumgummi med filt over. Under boksen er det sengefjær som gir boksen en lett gyngene bevegelse når du går inn i den. Et bilde og en skriftlig beskrivelse av prosjektet vil ikke til skrekkelig forklare prosjektet etter som det må oppleves. Ordet stol er ikke stolen selv, og om du aldri har sittet på en stol vil heller ikke ordet eller et bilde av stolen være mer en ord og bilde. Opplevelser er slik mennesker lærer og får innsikt i verden rundt seg. Kunstneren ønsker at boken skal gi en unik opplevelse. Noe du kanskje kan greie å se for deg eller beskrive, men opplevelsen tilfører en innsikt ord og bilde ikke kan.

Stillhet, tomrom og ingenting er vanskelig å finne i en kapitalistisk og dopamin fylt verden. Og opplevelsen av ingenting er forskjellig basert på enkeltindivider og deres tilstedeværelse. Boksen er ikke bare det kunstneren beskriver den som, mer enn det er den tilskuerens personlige opplevelse av den.

Om kunstneren:

hanna grimsæth sjøholmen tomrom

«Jeg heter Hanna er 23år gammel og har elsket å uttrykke meg kreativt i ulike formater siden jeg var lite barn. Jeg har jobbet i mage medier; teater, tegning, maling, skulpturer, kostymer, performance. De siste årene har jeg også jobbet frilans med kostymedesign, men jeg har begynt å trekke meg unna design bransjen av bærekraftige grunner. Jeg ønsker å bidra med noe positivt til verden og vet ikke ennå hvordan dette vil se ut.

Ferdighetene mine ligger mer i det abstrakte enn i håndverk og jeg håper å kunne bruke mine erfaringer med kreative prosesser til å hjelpe andre kreative mennesker med å uttrykke seg. I mine personlige prosjekter, spesielt fremover, ønsker jeg å oppfordre til filosofering, idémyldring, tankeeksperimenter og mindfullness.»

Vi gleder oss til å høre «Tomrom» opplevelsene fra barn og voksne