VerdensdagEvent: LYS PÅ MØRKE med fotograf Stine Loe Jenssen. Utstillingen står fra 26 sept til 10 okt.

Tema 2019: Gi tid. Årets kampanje vil handle om hvordan vi bruker tiden vår.

LYS PÅ MØRKE er et kunstfotografisk prosjekt der du møter 21 mennesker med hver sin sterke historie og bagasje. De 21 utvalgte personene er fotografert og intervjuet. Gjennom portrettene inviteres betrakteren til å ta del i disse menneskenes ulike følelseslandskap.

Utstillingen vil henge både inne og ute på Sjøholmen fra 26. september til 10. oktober og ukene vil fylles med foredrag og podcast i samarbeid med Oda Weider-Krog med Familieliv podkast.
10. oktober vil det bli markering av verdensdagen fra kl. 1800 og podcast direkte fra sofan på Sjøholmen fra kl. 1930.
Mer program rundt kvelden og ukene vil komme.

– Vi vet at det hjelper å være åpen om det som er vanskelig. Det hjelper når vi får en følelse av at vi ikke er alene, og at andre mennesker kan forstå hvordan vi har det. Det kan gjøre at vi føler oss bedre og at de vonde følelsene kan blir lettere å bære. Bare hver enkelt kan hjelpe seg selv, men med støtte, hjelp og forståelse fra andre kan denne prosessen bli litt lettere, forteller Stine Loe Jenssen om sin visjon bak prosjektet.

Både kjente og ukjente mennesker er med i prosjekter: 10 kvinner og 10 menn mellom 18-73 år, samt kunstneren selv. Tanken er å vise at vi alle kan oppleve vanskelige livsperioder, de er endel av det å være menneske, og det er nødvendig å bearbeide, få hjelp og støtte til å komme seg igjennom utfordringene. Vi har alle en psykisk helse, og kunnskap og åpenhet hjelper.

Fabian Stang, Per Fugelli, Hans-Erik Dyvik Husby, Bjørg Thorhallsdottir, Bjørk Matheasdatter og Trine Grung er noen av menneskene som er med i prosjekter. Per Fugelli var meget støttende til prosjekter mens han levde, og familien har samtykket i å benytte bildene.

Per Fugelli uttrykte det selv på denne måten:

– Formålet med «Lys på mørke» er å fremme et mer ærlig liv, hvor vi legger maskene bort, og vedstår oss at livet nettopp er lys og mørke. En slik ærlighet vil gjøre det mindre ille for menneskene når krise eller sykdom kommer.

Verdensdagen for psykisk helse er 10 oktober
Tema 2019: Gi tid. Årets kampanje vil handle om hvordan vi bruker tiden vår.

 

Takk til ExtraStiftelsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *