Bli en Sjøholmen venn!

Løpende barneføtter, lek, latter, musikk og kreativitet har alltid vært en del av Sjøholmens historie - helt siden familien Mustad flyttet inn i 1898 og senere i husets epoke som musikkskole. Sjøholmen er i dag et naturlig samlingsted og en viktig del av lokalmiljøet i Sandvika og Bærum. Vår Visjon er å skape et hus for alle, et hus for hele kroppen, et mellomrom i hverdagen.

Sjøholmen er et kulturhus i en Arneberg-villa fra 1898 som huset Mustad-familien frem til 1970 og deretter musikkskolen til 1971. Høsten 2018 åpnet tre sosiale entreprenører et hus for alle – et mellomrom i hverdagen – et unikt kulturhus med fokus på kunstformidling til barn og lavterskel kultur. Siden oppstart har 40 000 vært innom på konserter, foredrag, Sanseloftet (en kreativ verden gjennom 9 rom for barn), workshop og kunstkurs. 5000 barn gjennom DKS har besøkt vår øko-kunst produksjon og flere tusen barnehagebarn. Vi har barnekunstprosjekter i og utenfor huset, en undervannskulpturpark og en ny digital kunstpark. Gjennom turneer har vi besøkt et titalls festivaler og 30-40 eksterne workshop. Huset rommer også 8 atelierer og blitt et omfattende visningssted for kunst med 10 utstillinger i året med bredde fra debuter til etablerte kunstnere. 

Sjøholmen har blitt et hus for mestring, sansing, kreativitet  – og et mellomrom for alle. Vi tror på en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede!

Selve huset eies av Bærum kommune og leies i sin helhet ut til Sjøholmen AS som eies av tre sosiale entreprenører; Mette Torstensen, Bjørg Thorhallsdottir og Kristine Lie Fjørstad

Sammen har de skapt et hus der gründerne har som mål at absolutt alle skal trives. 

Det som startet med en idé i 2015 med fokus på barnekunst og et barnekunst-hus, har nå blitt et kunst- og kulturhus og et naturlig samlingsted for folk i alle aldre. Vår visjon har spredd seg via ulike samarbeid til flere steder i Norge og utenfor våre grenser. På hverdag som i helger fylles huset av liv fra kafeen, kunstaktiviteter, kunstnere i sine atelierer, folk som kommer for å se utstilling og de som koser seg med det vakre tur- og uteområdet Sjøholmen har å by på.  

Å drifte et så stort og åpent hus krever mye ressurser og hardt arbeid. For å kunne holde huset åpent så mye som mulig for publikum ønsker vi oss mange Sjøholmen-venner som ser verdien i det arbeidet vi gjør og det å ha et slikt hus som er for alle, et godt sted å være og et sted du kan senke senke skuldrene. 

Ved å bli en Sjøholmen-venn, støtter du at huset fortsatt fylles av nye prosjekter – og du hjelper oss med å holde dørene åpne for alle venner fra fjern og nær. 

Sammen med våre venner er vår felles visjon og plan at Sjøholmen kunst- og kulturhus skal være en viktig del av nærmiljøet i mange år fremover.

Prisen for 12 måneder vennskap er:
Fra kr 500,- Du velger din støtte!
Som et synlig bevis på vårt vennskap får du følgende rabatter:
Slik blir du venn i vårt sosiale entrepenørskap:

VIPPS fra kr 500,- til nummer 666492 / Sjøholmens venner, eller betal i kassen når du besøker oss.

Når du viser frem din innbetaling gir vi deg du et medlemskort som gir deg gode rabatter som bevis på vårt vennskap! Medlemskapet er personlig og varer i 12 måneder fra betaling.