Våre Kunstnere

2.etasje på Sjøholmen er leid ut til kunstnere:  

Bjørg Thorhallsdottir har det mest rosa atelieret i huset, i hjørneværelse, der rektor for kulturskolen hadde kontor i 30 år og hvor de to andre jentene i Mustad familien hadde sitt soverom. Thorhallsdottir (f. 1973) er kunstner, forfatter, foredragsholder og gründer av Hjertefred og Lykkehaven. Hun startet sin kunstneriske utdannelse ved Kunsthøyskolen i Reykjavik i 1994, deretter studerte hun grafisk design i Oslo, etterfulgt av to år ved Asker Kunstskole. I 1997 kom inn hun inn ved det prestisjefylte Bella Artes, kunstakademiet i Barcelona, der hun fikk starte rett i 3. klasse. To år senere studerte hun ved Kunstakademiet i Toulouse under Jean Ducrous. I 2000 hadde hun også et års opphold hos Ignacio Aguirre grafikkverksted i Barcelona, Picassos tidligere assistent, som nå er hennes faste trykker. Hun debuterte i Galleri X i Son i 1991, og har siden hatt et imponerende antall utstillinger i Norge, Spania og Frankrike. I dag leverer hun kunst til rundt 100 gallerier i Norge og et 20-talls rundt i verden.

Thorhallsdottir har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Hun har også illustrert flere bøker og tidsskrifter, og gitt ut egne bøker på blant annet Gyldendal og Aschehoug Forlag og Schipstedt. Foruten bilder og bøker, har Bjørg også designet en sykkel for Merida, klær, smykker, cava-vinen Lykkebobler, glass for Hadeland og kopper for Porsgrunn. Ikke minst har Bjørg etterlatt seg flere hjelpe-prosjekter, der Hjertefred er det største: 100 000 mennesker samles i 26 byer over hele hvert år på alle helgens dag for å minnes de døde. Bjørg lager kunst som skal gi håp. Sammen med Mette Torstensen og Kristine Lie Fjørstad har hun jobbet frem Sjøholmen, med sitt galleri Lykkehaven i kombinasjon med et unikt barnekunsthuset.

 

Gry Bang Dalevold leier rommet der to av jentene til familien Mustad opprinnelig delte soverom. Gry (f1969) er opprinnelig utdannet optiker men har som voksen ønsket å forfølge interessen for å tegne, male og å jobbe i leire. Gjennom lære bl.a på Oslo Kunstakademi hos Frode Lillesund, fikk hun bekreftet behovet for å skape, forme og å arbeide mer med kunst.Med atelier på Sjøholmen ønsker Gry hovedsakelig å jobbe med portretter i både bilder og skulpturer. Mennesket i seg selv og relasjonene oss i mellom er en utømmelig kilde til inspirasjon og undring. Målet er å fange ett utrykk eller en stemning som kan gi betrakteren rom for selv å undre og å kanskje gjenspeile sin egne tanker, gleder og sorger i motivet.Men for Gry er kunsten også ett håndverk. ’Det ligger så utrolig mye kunnskap og teknikker bak gode malerier og skulpturer. Jeg trekkes hele tiden mot utfordringene i realismen, men ønsker også å tillate meg et mer lekent og tilsynelatende enklere uttrykk. Uansett føler jeg meg utrolig takknemlig for å få lære meg ett nytt språk og å få bevege meg inn i en helt ny verden.’Gry jobber og selger sin kunst gjennom sitt atelier på Sjøholmen Barnekunsthus.

 

Søstrene Eva og Ellen Sjøwall deler rom og har det gamle sykerommet.

Eva Sjøwall er kunstutdannet i Sverige ved Konstskolan i Stockholm og under Stina Wollter ved Uppsala Konstskola. Eva har også en Master i Visuell Kommunikasjon fra Kunsthøyskolen i Oslo, samt utdannelse i markedsøkonomi og operativ ledelse fra Næringsakademiet. Hun er en idéspinner, har lang erfaring med konsept- og produktutvikling og elsker å kombinere det kommersielle med det kunstneriske. Eva har drevet eget designbyrå, vært partner i et innovasjonsbyrå og er i dag ekstern sensor ved Høyskolen Kristiania med kreativitet og konseptutvikling som spesialemner. Eva har tidligere lansert en egen produktlinje, MEM of Oslo, med en misjon om å skape glede gjennom små og morsomme ideer, og er engasjert i ulike start up’s; alt fra geitemelksiskrem til digital markedsføring. Hun blomstrer når tilfeldigheter bringer fram overraskende resultater. Hun er nysgjerring, elsker historie og å reise med nerdete bøker om reisemålet i lomma. I sitt atelier på Sjøholmen skal kunst og kreativitet utvikles og utforskes.

Instagram: avellawojs
93646196

 

 


Elisabeth Helvin har flyttet inn i det lille rommet som var lekerom for barna i Mustad familien.
Elisabeth er utdannet pedagog og arbeidet i rusomsorg og barnevern fram til 2001. Da gikk reisen til Sør Afrika for å gå i lære hos keramiker Naomi Prinsloo. Etter endt læretid har hun drevet verksted i Oslo. Arbeidene hennes er laget i steingods, porselen og tre. Elisabeth er fasinert og inspirert av menneskets uutgrunnelige kompleksitet og hvordan det kommer til uttrykk i relasjoner og i livet generelt. De store eksistensielle spørsmålene får stor plass i hennes arbeider og motiverer henne i den kreative prosessen. Hun ønsker at arbeidene skal vekke undring hos den som ser. Gjennom å utforske forholdet sårbarhet-styrke, lys-mørke, innenfor-utenfor, stor-liten, fantasi-virkelighet, det synlige-det usynlige og å gå dypere i den gjensidige avhengigheten og samtidigheten i disse.
Følg Elisabeth på Facebook og på Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susan Hall / SUKI SCULPTURE har det andre hjørnetatelieret på Sjøholmen, som før også var en del av foreldresoverommet. Suki (f. 1965 i Australia) er utdannet skulptør fra Wellington Polytechnic Massey University, ATC (1983-1986). Hun jobber også på Chateau de la Napoule i 2016 i forbindelse med et residency. Hun har hatt skulpturoppdrag på blant annet Amalienborg slott i København (2004) med Adam og Eva og på Brisbane Arts Centre, Royce company 2005, Coke Cola Nordic Richard, 2 verk i Monaco i 2011 på Hotel Negresco: Cote d’Azur Prominade des Anglais, 3 verk på Bellagio Hotel Las Vegas i 2010 og på Fairmont Hotel Monaco Xavier Ruggeroni (Roman Tepidarium) 2012. Hun har også religiøse oppdrag som i Bærums Verk kirke i 2006 i Bærum og Maria Magdalena for Vatikanet. Hun er dessuten kurator og initiativtager for Jason de Caires Taylors undervannsskulpturprosjekter sammen med oppdageren Celine Cousteau.

 

Ann Kristin Flaaten Ulrichsen  (f.1967) har atelieet som utgjør halvparten av det som var foreldre soverommet før i tiden. Herfra formidles hennes billed & tekstil kunst/kurs. De siste årene har hun også delt kultur & musikk ved skoler og institusjoner inspirert av  hennes utstrakte reise virksomhet og de mange år hun malte i Australia, hvor hun etter hvert begynte å male frem bilder som på et underlig vis hang sammen med livs historien til en Aboriginal Tjilpi fra Anangu folket ved Uluru. Naturen er alltid et viktig element og særpreg i Ann Kristins kunst uttrykk, som i tillegg til maling, består av tekstil arbeid og farging med planter/blad avtrykk. Kunsten hennes støtter dugnaden til den Humanitære hjelpe org. ETW: www.embracingtheworld.orgHun er Norges-kontakt for Indiske www.amritayoga.com og holder gratis foredrag om yoga som service til menneskeheten. Avtales på tlf. 92620008 eller besøk henne på atelieet – 219 –  midterste vindu over kafeen.

 

Anette Haukaa var ferdig utdannet siviløkonom i 1999 og har jobbet med kommunikasjon og markedsføring i mange år. Helt fra barnsben av har hun hatt en skapertrang og behov for å uttrykke seg visuelt. I 2012 begynte hun på kvelds skole ved. Det Tverrfaglige Kunstinstitutt i Bærum. Gjennom studiene har hun fått en tverrfaglig innføring i forskjellige teknikker innen skulptur, maleri, collage og foto og deltatt på en rekke workshops og utstillinger.  Arbeidene er ofte inspirert av relasjoner mennesker imellom og den opplevelsen av at de aldri står stille. – De er på en stadig vandring, noen ganger tydelige og sterke, andre ganger sårbare, tvilende eller rett og slett avvisende. Det er opplevelsen i dette landskapet hun ønsker å fremstille.  
Anette  jobber og selger sin kunst gjennom sitt atelier på Sjøholmen.  

 

 

Bio Eirik Jarl Trondsen

Eirik Jarl, eller Timmy som noen kaller han, har bodd nesten 20 år i Afrika. Det gjenspeiler seg i kunsten hans! Den er fargerik og full av liv. Han er kunstner på heltid, og den unike bakgrunn som mangeårig nødhjelpsarbeider, og entreprenør i Afrika gjør at hans kunst fargerik og annerledes. Kunsten skal bidra på et personlig plan for iakttageren, og dette gjennomsyrer maleriene. Både i prosessen med å lage kunstverket, og for tilskueren skinner livsgleden i verkene gjennom. Eirik Jarl har hatt en rekke utstillinger internasjonalt. De siste tre; på Hepta galleriet, Iran, Makerere Uni. galleri i Uganda og Diani Beach galleri, Kenya. I 2015 startet han Art for Change Stiftelsen www.artforchange.com, som bruker kunst og design som virkemiddel til utvikling. I tillegg til Affirmative Art, har stiftelsen etablert et kunstakademi, www.niaadacademy.com og med partnere i Uganda er man ferd med å bygge et Universitet for design og teknologi. I tillegg til egen kunstproduksjon har Eirik Jarl og partnere utviklet kunstverktøyet Affirmative Art. www.affirmativeart.org. Dette er en prosess hvor man bruker kunst som middel til å visualisere en egendefinert drømmefremtid. I tillegg, er det flere praktiske steg, som gjør at drømmen ikke bare forblir en drøm. Han har gjennomført flere hundre Affirmative Art workshops i USA, Europe og Afrika. Disse har medvirket til å deltagere har sett sine liv med nye øyne, og i mange tilfeller tatt radikale grep og skapt forandring. I 2015/16 var han tilknyttet Massachusetts inst. of Technology (MIT), og gjennomførte over 50 workshops. På MIT og ved andre Universiteter, samt på turneer gjennom USA. I 2016 gjennomførte han en turne gjennom Øst Afrika og har gitt over tusen ungdommer i Øst Afrika muligheten til å definere fremtiden gjennom Affirmative Art.