Utstilling

2. - 14. mai / Pop-up Vernissasje 2. mai kl 18.00

If not now, when?

Sarah Johanne Hannevik

Sarah er en Bærum-basert collagekunstner. Hun vokste opp i Atlanta, GA med amerikansk far og norsk mor, men flyttet til Norge i slutten av 20-årene. I årene 2008-2011 flyttet hun med familien til Busan, Sør-Korea.

Det var her, inspirert av en innovativ kunstscene, imøtekommende kunstnere og gallerister, fantastiske stoff- og håndverksmarkeder, hun kom til sin rett som kunstner. dypt inspirert av den koreanske tradisjonen med patchwork med stoffrester, kjent som bojagi. Disse stoffskrap-kreasjonene var katalysatoren som trakk henne inn i collagenes verden.

Ved å bruke en palett av gamle og nye papirer og tekstiler, skaper hun samtidsarbeid som ofte ser til fortiden, en anerkjennelse til stemmer og håndverk fra mennesker som kom før oss.

Det er sjelden en plan når hun starter, og mot slutten av prosessen sitter collagene igjen med sin egen stemme, klar til å bli tolket og elsket.

Vårt intervju med Sarah!

Velkommen til Sjøholmen Kulturhus. Navnet på utstillingen din er “If not now, when?”.
Kan du fortelle oss litt om hva som er bakgrunnen for dette navnet?

Navnet på utstillingen min kommer fra refleksjoner jeg har når jeg arbeider. Tanker som viser seg i kunsten min på forskjellige måter. Jeg fylte 50 i fjor og merker at tiden begynner å føles mer viktig. Jeg tror ikke jeg er den eneste som tenker på hvor fort tiden går, og hvor viktig det er å skape et liv man elsker, et liv som gir energi, kjærlighet, nærhet, mestring og glede. Men samtidig er kunsten min en refleksjon på at livet ikke alltid er lett og at man må prøve å finne en vei gjennom.

Hvordan vil du beskrive utstillingen din?

Utstillingen er en samling av verk som er laget av minner, tanker og håp. Jeg bruker materialer som har hatt et liv før meg, og jeg kombinerer disse elementene med moderne farger og former for å formidle en følelse. Jeg tror de som ser utstillingen vil merke tekstur, farger og måten disse elementene er satt sammen. Skriftlig og brodert tekst er en viktig del av verkene mine. Ord som fungerer som en slags påminnelse eller inspirasjon.

Hva har inspirert deg i arbeidet med utstillingen?

Som kollasj kunstner har jeg en stor samling av papir, stoff og bilder fra en tidligere tid. Jeg er spesielt interessert i papir med mid-century typografiske uttrykk, gamle foto fra 1930-1940 tallet, men også biter av glemt broderi. Skatter jeg finner på loppemarked.

Utstillingen vokste ut fra disse bitene – disse rare glemte øyeblikk fra en tid før oss. Botaniske former og friske farger er en del av utformingen min i denne utstillingen. Botaniske former jeg finner i tekstiler, papir eller som jeg maler selv. Jeg er alltid inspirert av våren og alt som vokser til.

Hva fikk deg til å velge Sjøholmen Kulturhus som arena for utstilling?

Selv om jeg er født og oppvokst i USA, kommer min mors familie fra Bærum. Jeg har bodd i Bærum i 25 år. Sandvika er mitt hjem. Det betyr mye å ha min første separatutstilling i Sandvika. Sjøholmen er et unikt sted i Bærum som tilbyr en livsglad arena for kunstnere med forskjellig bakgrunn, samt folk som er glad i kunst. Jeg er takknemlig for å være en del av dette!

Del på Facebook

Facebook