Utstilling

14. - 26. november Vernissasje tirsdag 14. november kl 18.00

Tilfeldigheter

Rita Cecilie Kjexrud

Rita Cecilie Kjexrud er utdannet allmennlærer med fordypning i blant annet kunst og håndverk. Etter ti år i skoleverket skiftet hun yrke til næringslivet og konsulent-/advokatbransjen. Rita har malt i mange år og studerer nå billedkunst ved Nydalen kunstskole. Formspråket til Rita er abstrakt med akrylmaling og helst på store lerret. Inspirasjon finner hun i alle fargene hun ser rundt seg i naturen og i omgivelsene ellers. Disse fargene bruker hun for å uttrykke seg. En av Ritas styrker er at hun også har stor interesse for interiør. Dette medfører at hun får bestillingsoppdrag hvor maleriene skal passe inn i ulike miljøer. I tillegg designer Rita ulike produkter med utgangspunkt i sine malerier, feks sminkepunger, skjerf og vesker.

Om utstillingens tittel «Tilfeldigheter»

Jeg tenker at noen ganger er det tilfeldigheter som fører til avgjørelser i livet. For meg var det tilfeldigheter som gjorde at jeg begynte med maling og at det har blitt en så stor del av livet mitt. På den andre siden er det kanskje ikke tilfeldigheter likevel fordi jeg hadde interessen og kreativiteten i meg allerede.
På samme måte er det når jeg maler. Jeg maler intuitivt lag på lag og bruker ulike medium i malingen. Da er det tilfeldigheter som påvirker hvordan maleriet ser ut i de første stegene i prosessen. Deretter bruker jeg tilfeldighetene som oppstår og styrer uttrykket i maleriet i den retningen jeg ønsker.
Dette er grunnen til at jeg har gitt utstillingen navnet «Tilfeldigheter».

Del på Facebook

Facebook