Utstilling

13.12-22.12.22 / Pop-up Vernissasje tirsdag 13. desember 18.00 - 20.00

Indre og ytre landskap

Mari Winkler Solberg

Tittelen viser til hvilke dialoger jeg hele tiden har i den kreative prosessen mellom det indre psykologiske og den ytre verden.
Jeg er kunstner, mor, grafisk designer og lærer. Jeg er 51 år, fra Lillehammer, og har en masterutdanning i kunst, design og kunsthåndverk. Jeg er tilknyttet både NTNU, HiNN og folkehøyskole for undervisning, men det er i atelieret jeg finner kreativ kraft og ro.

Å tegne og uttrykke meg i farger, former og linjer er noe jeg gjorde fra jeg var lita. Det har alltid vært et hvilested, en kilde til opplading og sjelelig påfyll. Det var under et rehabiliteringsopphold i 2019 at jeg for alvor ble oppmerksom på å komme tilbake til denne kilden, og viktigheten av å gi den næring. Det er et helsebringende perspektiv gjennom hele prosessen, som gir meg pusterom fra kroniske smerter. Siden har jeg malt, holdt kurs og hatt flere utstillinger lokalt og i Osloregionen.

For meg er malingen livsviktig. En måte å forstå verden på og alle livets utfordringer. Essensen av meg. Kunsten handler om å treffe følelser i oss. Jeg elsker å utforske nye teknikker, og bevege meg mellom det figurative og abstrakte i tilnærmingen. Motivene forteller selvopplevde historier som likevel henviser til det emosjonelle og universelle ved å være (bare) ett menneske, lag på lag. Nå setter jeg altså min lit til at det bildene mine rommer også treffer deg som betrakter. At du tar med deg noe videre fra opplevelsene i møte med dem. Eller kanskje du tar du med deg ett, og lar det være en del av din historie videre.

Del på Facebook

Facebook