Utstilling

18.10-30.10.22 / Galleri

Portretter

Maike Sjåfjell

Her viser jeg for første gang en serie tegninger av portretter jeg har arbeidet med over lengre tid. Vernissagen Torsdag 20. oktober kl. 18 finner sted i samarbeid med kunstnerkollega Jonas Vilberg som stiller ut tegning, maling og skulptur.

Maike Sjåfjell (1971) er en tysk billedkunstner, designer og gullsmedmester bosatt i Oslo.

Maike jobbet i over 10 år som gullsmed hos eksklusive juvelerforretninger i Tyskland. Hun har samtidig gjennomført studiumet til formgiver i håndverk. Deretter arbeidet Maike i over 10 år som gullsmedmester og verkstedleder hos Juvelér Langaard, Norges ledende juvelér.
I karrieren som gullsmedmester laget og designet Maike bl.a. smykker til H.M. Dronning Sonja.
Maike var i to år prosjektdesigner hos Boffi Oslo, som er verdenskjent for sine high-end designerkjøkken, -bad og -garderober.
Maike studerte i tre år klassisk tegning på Chr. Kunstakademiet i Oslo før hun begynte å jobbe som billedkunstner, smykkedesigner og kursholder.

Det unike tegnekunnskapet hennes videreformidles på tegnekurs for barn, ungdom og voksne på bl.a. Oslo Kunstakademi og Sjøholmen Kunst- & kulturhus. Maike har en egen evne til å lokke frem de utroligste tegninger i barna hun har på kurs.

Maikes faglige og kunstneriske nedslagsfelt har vært hester, smykker og portretter.
Lidenskapen for hester har hun siden barndommen. Hun vokste opp på familiens hestegård i Tyskland med 50 egne Westfalen og Hannoveraner hester.
Smykker har vært Maikes lidenskap siden utdannelsen til gullsmed. Hun designer high-end smykker for en internasjonal smykkeprodusent som selger hennes små “kunstverk” i de høyeste priklassene.

Som billedkunstner bruker Maike de klassiske virkemidler som fundament til å skape kvalitativt høyverdig kunst i form av tegninger.
Maikes utrolige presisjonen og lette finheten i utførelsen gir både hestene, smykkene og portrettene et elegant preg.
Hestene virker atmosfærisk, nesten litt mystisk og flyktig. Maike lar de underliggende formene tre akkurat så tydelig frem, at vi samtidig merker hvilken rå kraft som bor i dyret vi betrakter. Skjønnheten, elegansen og den voldsomme kraften er mesterlig balansert og skulpturert med blyanten og gir motivet og bildet en nærmest ladet kraft.
For å se alle de små detaljene i hennes tegnigner, om det er retningsbeskrivende linjer i hestene eller de små fasettene av diamantene bør man nesten bruke et forstørreslesglass.