Utstilling

6. - 29. januar / Galleri

Separatutstilling (foto, skulptur og maleri)

Julie Jacobsen

Julie er kunstner, fotograf og grafisk designer. Hun har bachelorgrad i fotografi og grafisk design fra Edith Cowan University i Perth, Australia og jobber i dag med foto, kunst og grafisk design.

Hun har gått i lære hos verdenskjente dansefotograf Lois Greenfield og startet sin karriere som freelancefotograf der hun jobbet for ulike Magasiner med fotoreportasjer, reklamefotografering og var bidragsyter for mange store firmaer. I 2009 vant hun Morten Krogvolds prestisjetunge Vågåpris for sine selvportretter.

Som portrettfotograf finner Julie alltid frem til en stemning hos den hun skal portrettere. Som kunstner ønsker Julie å formidle at vi alle har frihet til å velge den veien vi vil, på tvers av samfunnets forventninger.
Hennes kunstfoto er en verden mellom virkelighet og drøm, bebodd av kvinner, skikkelser og åpne landskap.

Flere kvinner sees bakfra – som om de er et speil av betrakteren. Hennes to signaturverk er fotoet «Nei er en hel setning» med små tre jenter i tre aldre som strekker frem hånden. Hennes andre sterkeste motiv er «Moder Jord»; en kvinne hvis blodårer går ned og over i den sprukne jorden under henne – et symbol for våre sykluser som er årsaken til alt liv.

Del på Facebook

Facebook