Utstilling

16. mai - 4. juni / Galleri Vernissasje lørdag 27. mai kl 12.00 - 14.00

Så kommer kvelden

Eline Røed-Bottenvann

Gjennom kunsten kan menneskets kaos finne sin form og ting falle på plass.

Eline Røed-Bottenvann er psykologspesialist og opptatt av indre prosesser også i sitt kunstneriske prosjekt. Hennes abstrakte malerier speiler menneskets tanke- og følelsesliv, samtidig som hun henter mye inspirasjon fra naturen. Uttrykket balanserer det skjøre med det rå, slik vi kjenner det både fra naturen og menneskesinnet.

Eline Røed-Bottenvann kombinerer medier, farger og teknikker på en leken, intuitiv og utforskende måte for å skape sitt unike kunstneriske uttrykk. For Eline handler kunstnerisk frihet både om å ha rom til å jobbe eksperimentelt i maleprosessene og om å gi hjernen litt frihet. «Enten du jobber med lerret eller mennesker, er det nødvendig å stole på prosessene og noen ganger bare våge å sette hjernen i fri».

Vår intervju med Eline: 

Velkommen til Sjøholmen Kulturhus. Navnet på utstillingen din er “Så kommer kvelden”.

Kan du fortelle oss litt om hva som er bakgrunnen for dette navnet?

Ja, utstillingen har fått navnet «Så kommer kvelden» og det er faktisk aller siste setning i Markens Grøde.

Vi mennesker står jo opp hver morgen, og dagene fylles, eller vi fyller dem, med arbeid, menneskemøter, ensomhet, fryd, kaos, kjedsomhet, redsel eller kanskje lengsel…

Maleriene er små vinduer inn i disse hverdagene. Uansett hvor store, små eller umerkelige opplevelsene, tankene og sinnsstemningene er når vi står i dem, så føyer de seg merkelig raskt inn i en slags takt, rutine, rytme.

Med avstand i tid forsvinner ofte nyansene. Målet med utstillingen er å formidle nyansene i denne takten, menneskenes hverdagsliv. Dagene går, og så kommer kvelden.

Hvordan vil du beskrive utstillingen din?

Utstillingen består av 26 malerier og er satt sammen av to ganske ulike stilarter. Variasjon er viktig for meg. Utstillingen består av fargesterke akrylmalerier i stort format og mixed media malerier i litt mindre format med mye struktur. Fargene, formene og teksturen bidrar samlet til å formidle sinnstilstanden og øyeblikket, nyansene i hverdagstakten.

Hva har inspirert deg i arbeidet med utstillingen?

Jeg er psykolog og henter mye av min inspirasjon fra menneskemøter, men også fra røff og rå natur. Maleriene speiler variasjonen og spennet mellom det skjøre og det rå slik vi kjenner det både fra naturen og menneskesinnet.

Hva fikk deg til å velge Sjøholmen Kulturhus som arena for utstilling?

Huset, beliggenheten og stemningen. Klart jeg fikk lyst til å stille ut her!!

 

 

 

Del på Facebook

Facebook