Sanseutstillingen

På det 400 kvm loftet kan dere oppdage en hemmelig verden! En utstilling der voksne får komme kun i følge med barn… 

Gå 36 trappetrinn til det gamle loftet. Her lekte barna til Mustad familien for 100 år siden. Gå gjennom en tidsmaskin og se et barnerom slik det engang var. Bli med inn i en underlig, magisk verden, der hvert rom vil gi deg en ny kunstopplevelse, som igjen vil skape en følelse …

Underveis må du skjerpe alle sanser: lete, lukte, krype, undersøke, se og kjenne på … Hva skjer med deg i det hvite rommet? Blir du sint i et av rommene? Skrik så høyt at ingen hører det! Hva skjer egentlig i den magiske hagen? Hva kjenner du i et rom fullt av bamser? Tør du gå inn i hånd-skogen og sette fra deg et lys i det mørke rommet?

Besøk Sanseutstillingen:

Nedenfor finner du flere måter å bruke Sanseutstillingen.
Ta gjerne kontakt med oss for flere muligheter. 

Sanseutstilling grupper

Visste du at Smokkeprinsessen og Smokkedragen bor i tårnet på Sjøholmen ved Sandvika. De elsker smokker, og blir så glade når barn slutter med smokk. Da kan nemlig prinsessen og dragen få smokkene.

Smokkeprinsessen og Smokkedragen er som tannfeen for smokker. Barna kan velge om de vil komme til tårnet og gi fra seg smokkene, eller sette dem ute hvor fuglene kan se smokkene og fly smokkene til Smokketårnet. Dagen etter at barnet har gitt fra seg smokkene er det en gave til barnet som takk fra enten Smokkeprinsessen eller Smokkedragen.

Smokkeprinsessen og Smokkedragen ble skapt da eldstedatteren til forfatter Svava Thorhallsdottir skulle slutte med smokk.  Datteren ville først ikke slutte, men hun ga etter når hun fikk høre om Smokkeprinsessen. Kort tid etter hadde ryktet om Smokkeprinsessen og Smokkedragen spredd seg og flere foreldre og barn ville gi smokkene sine til dem.

Heldigvis vil Saga forlag og Sjøholmen bidra til at denne interessen kan deles til flere, og samtidig  kunne hjelpe foreldre og barn med smokkeavvendingsbehovet.

Smokkeprinsessen er på Sjøholmen hver søndag mellom 12:00 -13:00 for de som vil komme og levere smokken sin.

For barnehager, skoler og fritidstilbud!

Vi har tilbud for barnehager, alle klassetrinn SFO/AKS og ansatte. Våre pakker er utarbeidet av kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen.