SANSEUTSTILLINGEN

Sanseloftet

«Den magiske reisen» (Voksne kun adgang med barn)

På Sjøholmens 400 kvm store loft bodde engang bestemødrene på hvert sitt rom, og barna hadde et klasseværelse i tårnrommet. Idag er loftet barnas sanseloft.

Løp snurretrappen med 105 trinn, gå inn riktig skapdør og du kommer inn i en magisk hage som åpner opp til 9 verdener der du kan lukte, se, ta på, bli med å lage kunst, høre og kjenne med hender og føtter.

Når du kjøper billett får du med en liten pose med materialer du kan delta med på utstillingen underveis: mosaikk til en voksende mosaikkvegg, et lys, en asjett å knuse, en figur som forteller om hvordan du har det og en blomst til den selvvoksende veggen.

Bli med inn i en magisk verden mellom drøm og virkelighet. For hvor er vi da? Hvem er du, hvor kommer du ifra og hvor går du hen? Hvilke følelser har du? Lag din blomst og stikk den inn i veggen, eller beveg deg på det magiske gulvet. Har du noen gang sett et rom fullt av teddybjørner? Hvordan er det å skrike i et lydtett rom? Hvilken sklie velger du? Hva skjuler det seg bak alle lukene?

Har du vært liten som en teskje? Sett deg på en huske med baller omkring føttene i et hvitt rom, eller velger du å fly med tankene dine i båten? Hva skal du gjøre skrive på klossen din? Lag en mosaikkvegg sammen med oss i det rosa rommet. Tenk påen du er gladi og sett lyset ditt i det mørke rommet og bli med på vår lysvandring? Ta av skoene og gå på rullesteinen. Kom, bli med – og du kan skape utstillingen underveis. Gå inn i skapet til en helt ny verden! Og kanskje du egentlig er inne i et bilde hele veien?

Loftet rommet også et tryllerom, et rom fra gamle dager og smokkeprinsessens tårnrom.Og finner du den bittelille hemmelige døren?