Om oss

Vår visjon er å skape et kreativt hus for alle, et hus for hele kroppen, et mellomrom i hverdagen.

Et hus for mestring, sansing, kreativitet – og et mellomrom for alle. Vi tror på en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede.

Sjøholmen har blitt et hus for mestring, sansing, kreativitet og et mellomrom for alle. Vi tror på en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede.

Sjøholmen er et kulturhus i en historisk Arnebergvilla fra 1898 som huset Mustad familien frem til 1970. Bærum musikkskole holdt til i huset frem til de flyttet til nye lokaler i Sandvika. 

Selve huset eies fortsatt av Bærum kommune og leier ut hele huset til Sjøholmen AS

Høsten 2018 åpnet tre sosiale entreprenører et hus for alle, et mellomrom i hverdagen, fokus på kunstformidling til barn og et lavterskel kulturtilbud. 

Det som startet med en idé i 2015 med fokus på barnekunst og et hus for barnekunst, har blitt et naturlig samlingsted for folk i alle aldre fra nærområder og hele «gamle Akershus». 

Siden oppstart har tusenvis fått oppleve konserter, foredrag, Sanseloftet, workshop og kunstkurs. Menger av barn har gjennom DKS fått mulighet til å besøke vår økokunst produksjon. Vi har barnekunstprosjekter i og utenfor huset, en undervannskulpturpark og grensesprengende digital kunstpark. Huset rommer også 8 atelierer, rom for terapauter og Galleri Sjøholmen som viser utstillinger hele året med etablerte kunstnere og spennende pop-up utstillinger. Kafeén har profesjonelle drivere og Sjøholmen har blitt et populært alternativer for møter, kurs og private selskaper.

Sjøholmen besøker festivaler, gjennomfører workshop og er med på spennende prosjekter. Vi gleder oss over å oppleve at visjon har vokst seg til spennende samarbeid både i Norge og utlandet. 

Sjøholmen er alltid i bevegelse og vi gleder oss til reisen videre!

Møt teamet

Under ser du teamet på Sjøholmen. I tillegg møter du våre dyktige husverter og flinke gjeng som tryller frem deilig mat i vår populære kafé. 

Mette Torstensen

Daglig leder og faglig ansvarlig

Utdannet kunsthistoriker og cand.philol. med hovedfag i kunsthistorie fra universitetet i Oslo, Roma og India og kunstutdannelse fra Mølla Kunstkole og Asker Kunstskole. Hun var i 10 år ansvarlig redaktør i magasinet KUNST og jobbet før dette som kunstjournalist, foredragsholder, kurator, fagtekster for utstillinger, kunstkritiker for flere fagblader og dagspresse, formidler på Det kongelige slottet og Høstutstillingen, samt undervist i kunst og kunsthistorie. I 2015 ga hun ut boken «Kunstmagi-den store kunstboka for barn og unge» – med påfølgende workshop i hele landet for mer enn 20 000 barn og flere tusen voksne. I 2016 kom ideen opp om et barne-kunsthus med Bjørg Thorhallsdottir. På Sjøholmen er hun idag del-eier, økonomi-ansvarlig, faglig ansvarlig og kunstnerisk ansvarlig, og sitter i styret. Hun har vært ansvarlig for Sanseutstilling, formidlingsprogram for barn 2-12 år, del av Jason Taylors undervannskulpturpar, og avholdt sosiale prosjekter med Fattigdomsmidler, Blå Kors, Autismeforeningen, Røde Kors og Velkomstklasser, Klimaklok-utstilling ute, Sommerfuglkunstprosjektet med 500 barns tanker om korona fra Kibera og Norge (sommerfugltanker.com), utstilling med asyl-søkerbarn i samarbeid med Ikea, Fredstre prosjekt med 900 hjerter fra barn om fred. Hun har også Sjøholmen-poden hver måned – samt Hågine kunstklubb for Bærums Verk.

Jonas Haavik

Styreleder

Vår styreleder er også leietaker på huset via sitt selskap Connected.ART. Connected.ART er et norsk “Creative Tech” selskap fokuserende på krysningspunktet mellom kunst og teknologi. Haavik er utdannet økonom, men har siden endt utdannelse startet og drevet flere teknologiselskaper og besittet flere styreverv i ulike bedrifter og organisasjoner.  Les mer om  connected.art

Julie Jacobsen

Fotograf, designer og SOME-ansvarlig

Utdannet fotograf og grafisk designer fra University of Edith Cowan i Perth, Australia. Hun har en stor portefølje av kommersielle oppdrag, samt mange års erfaring med portrettfotografering, og i 2012 vant hun Morten Krogvold Vågå-pris. Som portrettfotograf finner Julie alltid frem til en stemning hos den hun skal portrettere. Som kunstner ønsker Julie å formidle at vi alle har frihet til å velge den veien vi vil, på tvers av samfunnets forventninger. Se portfolio på juliejacobsen.com

Vibeke Sætre

Gallerist for pop-up utstillinger

Har ansvar for våre pop-up utstillinger som kurator,  kunstner – og publikumskontakt. Hun har jobbet med grunder-virksomhet innen interiør og har lang erfaring med kreative prosesser og prosjekter innen kunst, interiør og bygg. Hun har utdannelse innen markedsføring og tre år med billedkunstutdannelse. Vibeke har malt selv i 20 år og holdt ulike kurs. Hun brenner for å få folk inn i kreative prosesser, og hjelper deg gjerne om du vil stille ut din kunst på Sjøholmen. Følg Vibeke på Instagram @viskunst