Sjøholmen Kunstskole

Hele året igjennom har vi kunstskole med mange tilbud for små og store. Klippe, forme, male og tegne. Vi samarbeider med ledende kursholdere. Huset på Sjøholmen er et hus for alle sanser!

Du finner litt informasjon om noen tilbudene nedenfor.  Klikk deg gjerne videre til våre kursholdere. Tilbudet vokser og endrer seg stadig så følg også med på Facebook og i vår kalender.

Er det et kurs du drømmer om? Eller ønsker du å bruke et av våre tilbud som aktivitet til jobben, vennegjengen eller familien? Ta kontakt med oss!

YOGA

Yoga, meditation, gong vibrational healing and deep relaxation

På mandager gjør vi en indre reise. Dette har blitt et populært tilbud. Enten du blir med en gang i blant eller hver mandag. 

Informasjon og påmelding:

Kursholder: Jen Humphrey

KERAMIKK FOR BARN OG VOKSNE

Velkommen til kurs der du får lære ulike håndbyggingsteknikker med leire. Kurset passer både for barn også voksne.

 
Deltagerne lærer grunnleggende håndbyggingsteknikker, og får med veiledning bruke teknikkene til å lage egne gjenstander som kan tas i bruk hjemme.
De to første tirsdagene jobber vi med leire, den siste tirsdagen glaserer vi gjenstandene med farge.
 
Velkommen til en avslappende og kreativ stund!
 
Informasjon og påmelding:

Kursholder: Caroline Schjærve Sagafos

TEGNEKURS FOR BARN OG VOKSNE

Maike Sjåfjell er en tysk billedkunstner, designer og gullsmedmester bosatt i Oslo.

Det unike tegnekunnskapet hennes videreformidles på tegnekurs for barn, ungdom og voksne. Maike har en egen evne til å lokke frem de utroligste tegninger hos kursdeltagerne hun har på kurs.

Informasjon og påmelding:

Kursholder: Maike Sjåfjell

AFFIRMATIVE ART

Har du drømmer og visjoner? Bruker du ditt unike talent? Kom til Sjøholmen kunst og kulturhus og lag livsplan for drømmer. For det er akkurat det affirmative art er. Gjennom å tegne ut det du har inne i deg finner du frem til drømmene som leker gjemsel inne i deg.

Nå har du muligheten på torsdager sammen med kunstner Eirik Jarl Trondsen som veileder og tegne dine drømmer – din fremtid. Gjennom vel testet teknikk får du redskaper til å definere en ny fremtid og oppnå den.

Kr 250/person for workshop
Max 10 pr gruppe
Gruppebestilling kr 2000/gruppe

Informasjon og påmelding:

Kursholder: Eirik Jarl Trondsen

KREATIVT VERKSTED

Finn deg et hyggelig bord i kafeen og kjøp med kunstprodukter fra butikken og vær kreativ her eller ta med produkter hjem.

Vi hjelper deg gjerne med tips og råd.

Ønsker du å booke tid med en av våre kunstnere eller har spørsmål, ta kontakt med oss. 

Informasjon og påmelding:

Sommerkunstskole uke 32. Velkommen

Vi gjentar suksessen fra 2019 og 2020 og inviterer barn i alder 6-12 år på tre nye uker med sommerkunstskoler sommeren 2021 kl 930-15.

Antall plasser: 12

Kunsthistoriker/barnekunstformidler Mette Torstensen vil lede uken sammen med utvalgte kunstnere innen ulike genre som foto og maleri.

Pris inkl. materialer/frukt/kjeks/drikke:

Kr 2.900  / kr 2.600 ved søsken.

Billetter på Ticetco:

https://ticketco.events/no/nb

Kursholder: Mette Torstensen 

FullSizeRender

AKT HVER TIRSDAG Vi starter opp igjen tirsdag 24. august

Hver tirsdag fra 16-18 har vi akt tegning hos oss på Sjøholmen. Drop inn. Vi stiller med modell og du tar med eget materiell eller dette kan kjøpes i vår kunstbutikk. 

Informasjon og påmelding:

Instruktør: Eirik Jarl Trondsen

sjøholmen-bursdag-ballong

SJØHOMENS TEATERGRUPPE

Vi har egen barneteatergruppe som ledes av Anniken Seglem Krogstad. Hver torsdag ettermiddag på Sjøhomen

Informasjon og påmelding:

Instruktør: Anniken Seglem Krogstad

Vi har egen kunstbutikk på huset

Kjøp materialer fra vår kunstbutikk på Sjøholmen. Vi kan hjelpe deg med basis materiell så du kan lage noe hos oss, eller ta med materialer hjem. Her finner du også mange fine kreative gaver samt tips om du kjenner noen som liker å være kreativ.  

For mer informasjon:

KUNSTMAGI PAKKER

Flere ganger i årets etter vi opp drop-in kunst-verksteder – med alt fra tekstildesign, maling, crazy skulpturer til street-art og enhjørnings-design.

Ideen til våre verksteder er ofte hentet fra Kunstmagi-boken som kom i 2015 – den store Kunstboka for barn og unge av Bjørg Thorhallsdottir og Mette Torstensen. Boken tar for seg 30 000 år med kunsthistorie og en kunst-oppgave til hver epoke og uttrykk.

Praktisk informasjon:

Antall barn: 5-25
Pris pr workshop: 4500-6000 kr ettersom antall barn
Tid: 1 ½ time i vårt verksted/i deres lokale
(man kan utvide tiden ved å benytte tid på Sanseloftet / lunsj / uteområder hos oss)
Hvem: barn 5-12 år – vi tilpasser gruppe og alder

Her er Sjøholmens Kunstmagi pakker for store og små barne-grupper:

Barna får først en innføring i hva kunst kan være og ser rar, morsom og ekkel kunst.  

Deretter varmer vi opp den kreative hjernen med intervall-croqie og tegning med tær, munn, blinde og keiva – med kull, tusj og blyant på store ark på gulvet. Vi maler så på to lerret: et stygt og et vakkert bilde.  

Barna vil få kjennskap til epoken med en rekke bilder vist på projektor. Deretter får alle en kloss der de skriver/tegner sitt fineste minne eller det beste de vet på en trekloss som vi bygger sammen til en minnepyramide. Vi legger så store ark på gulvet og tegner rundt hverandre mens vi ligger i positurer som de greske statuene og fagerlegger med pastell kritt. Tilslutt lager vi hvert vårt mosaikkbilde på små plater.  

Barna vil se en rekke bilder av portretter og barokk kunst. Vi varmer opp med å tegne mønstre på ark med to farger fra et hjørne til et annet uten å løfte tusjen. Deretter får barna et stort lerret som vi grunner i mørkt og jobber frem ansiktet fra den mørke bakgrunnen. Vi bruker speil eller foto. Og barna velger seg en attributt – et objekt som forteller hvem de er som blir med på portrettet. 

Vi ser først en rekke bilder fra disse retningene – og spør oss – må kunst ligne virkeligheten? Vi varmer opp kroppen med Pollocks action painting og kaster maling på store duker ute. Deretter roer vi ned og jobber med små prikkemalerier av stilleben satt opp med q-tps, og avslutter med et kubistisk verk der papirbiter i kubistiske former settes sammen til et bilde. 

Kan hus være kunst? Vi ser et hav av ulike hus, og prøver å gjette funksjon. Deretter varmer vi opp med å bygge hus med kroppene våre. Så kommer oppgaven: Du er arkitekt for en dag og får utdelt en “tomt” (en plate) og noen trehus. Med maling, naturting og pynt skaper vi den flotteste byen noensinne.  

Innhold vist via trekkspill

Verkstedet starter med bilder av ulike måter å løse landskapet på og stilleben. Vi tar med lerret ut og finner et motiv som vi leter frem ved hjelp av en ramme. Etterpå setter det opp et stilleben i vakre farger som vi maler på lerret nummer to. 

Denne gangen vises en rekke installasjoner fra kunsten og barna lærer om det rare uttrykket performance. Vi varmer opp med en stirre-på performance, deretter danse-i-et minutt og ligge stille i et minutt, og tilslutt gå tett gjennom en dørkarm-performance. Oppgaven er at alle barna får en liten eske og skal lage sin scene/installasjon i denne og sin verden i et rom.  

Vi starter med å lære om hva foto og landart kan være med masse bilder. Vi går ut og lager vårt landart prosjekt ute. Deretter tar vi bilder. 

Boken kan kjøpes hos landets bokhandlere eller i butikken på Sjøholmen.