Kunstmagi

Flere ganger i årets etter vi opp drop-in kunst-verksteder – med alt fra tekstildesign, maling, crazy skulpturer til street-art og enhjørnings-design.

Ideen til våre verksteder er ofte hentet fra Kunstmagi boken for barn, utgitt i 2015. Boken er laget av Bjørg Thorhallsdottir og Mette Dywad Torstensen. Boken tar for seg 30.000 år med kunsthistorie og en kunst-oppgave til hver epoke og uttrykk.

Praktisk informasjon:

Antall barn: 5-25
Pris per workshop: Fra kr 6.000 – 10.000,- 
Tid: 1,5 time i vårt verksted eller i deres lokale. Tiden kan utvides ved å benytte tid på Sanseloftet, lunsj eller bruke uteområder hos oss.
Hvem: Barn 5-12 år, vi tilpasser aktiviteten til gruppe og alder

Lengre ned finner dere mer informasjon om Sjøholmens Kunstmagi muligheter. 

Ta kontakt med oss for nærmere informasjon og booking via vårt kontaktskjema. 

Boken kan kjøpes hos landets bokhandlere eller i butikken på Sjøholmen. 

Kort om boken.

Visste du at en do ble til kunst for hundre år siden? Eller at kunstneren van Gogh skar av seg øret og sendte det til vennen Gauguin for enda lenger siden?I denne boken tar kunstneren Bjørg Thorhallsdottir og kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen voksne og barn med på en utrolig reise gjennom kunsthistorien. Her får du mange inspirerende innblikk i hvordan en rekke store kunstnere arbeidet. Til hvert kapittel hører det også en filosofidel, kuriositeter og en kunstoppgave. Her kan du lage action painting slik som maleren Pollock gjorde det, eller legge din egen mosaikk.Denne boken heier på kreative barn, leken og oppdagelsen – og på veien oppstår det en fin stund mellom voksne og barn: kunstmagi.Fotografier av Marte Gjærde.Mette Dybwad Torstensen er forfatter og kunsthistoriker, har vært redaktør i magasinet KUNST som hun bygget til å bli Nordens største kunstmagasin. Hun har lang formidlingserfaring med barn og unge.Björg Thorhallsdottir er kunstner og har utsmykket kirker, kontorer og offentlige bygg i hele Europa. Hun har hatt et stort antall separatutstillinger internasjonalt og er også en ettertraktet foredragsholder. Hun har gitt ut flere bøker, blant annet Veien til lykke.

Oppslag fra boken. Kunst i antikken.

Barna får først en innføring i hva kunst kan være og ser rar, morsom og ekkel kunst.  

Deretter varmer vi opp den kreative hjernen med intervall-croqie og tegning med tær, munn, blinde og keiva – med kull, tusj og blyant på store ark på gulvet. Vi maler så på to lerret: et stygt og et vakkert bilde.  

Barna vil få kjennskap til epoken med en rekke bilder vist på projektor. Deretter får alle en kloss der de skriver/tegner sitt fineste minne eller det beste de vet på en trekloss som vi bygger sammen til en minnepyramide. Vi legger så store ark på gulvet og tegner rundt hverandre mens vi ligger i positurer som de greske statuene og fagerlegger med pastell kritt. Tilslutt lager vi hvert vårt mosaikkbilde på små plater.  

Barna vil se en rekke bilder av portretter og barokk kunst. Vi varmer opp med å tegne mønstre på ark med to farger fra et hjørne til et annet uten å løfte tusjen. Deretter får barna et stort lerret som vi grunner i mørkt og jobber frem ansiktet fra den mørke bakgrunnen. Vi bruker speil eller foto. Og barna velger seg en attributt – et objekt som forteller hvem de er som blir med på portrettet. 

Vi ser først en rekke bilder fra disse retningene – og spør oss – må kunst ligne virkeligheten? Vi varmer opp kroppen med Pollocks action painting og kaster maling på store duker ute. Deretter roer vi ned og jobber med små prikkemalerier av stilleben satt opp med q-tps, og avslutter med et kubistisk verk der papirbiter i kubistiske former settes sammen til et bilde. 

Kan hus være kunst? Vi ser et hav av ulike hus, og prøver å gjette funksjon. Deretter varmer vi opp med å bygge hus med kroppene våre. Så kommer oppgaven: Du er arkitekt for en dag og får utdelt en “tomt” (en plate) og noen trehus. Med maling, naturting og pynt skaper vi den flotteste byen noensinne.  

Innhold vist via trekkspill

Verkstedet starter med bilder av ulike måter å løse landskapet på og stilleben. Vi tar med lerret ut og finner et motiv som vi leter frem ved hjelp av en ramme. Etterpå setter det opp et stilleben i vakre farger som vi maler på lerret nummer to. 

Denne gangen vises en rekke installasjoner fra kunsten og barna lærer om det rare uttrykket performance. Vi varmer opp med en stirre-på performance, deretter danse-i-et minutt og ligge stille i et minutt, og tilslutt gå tett gjennom en dørkarm-performance. Oppgaven er at alle barna får en liten eske og skal lage sin scene/installasjon i denne og sin verden i et rom.  

Vi starter med å lære om hva foto og landart kan være med masse bilder. Vi går ut og lager vårt landart prosjekt ute. Deretter tar vi bilder. 

Start video
Start video
Start video