Harpeskole

ELLENS MAGISKE HARPE

Ellen Bødtker er en av få harpespillere i Norge, og har bak seg mer enn 180 barne- forestillinger for Rikskonsertene.

Harpeakademiet på Sjøholmen bestå av tre ulike konsepter for barn:

1. DEN MAGISKE HARPEN:
en forestillingen på 45 min som starter høsten 2018.

2. WORKSHOP:
med utforsking av ulike harper og strenger.

3. HARPEN:
Individuell læring ved instrumentet.

Tanken bak «DEN MAGISKE HARPEN «er at barn får oppleve en musikalsk reise på nært hold. Toner fra Norrøne tider, fra vår egen tid og mange land forenes i korte og magiske tablåer som danner en musikalsk reise. Via musikk, poesi, og natur vil Ellen fortelle et eventyr om natur og naturkrefter, varme og kulde ild og is. Alle elementer som barn er opptatt av og identifiserer seg med. Forestilling utviklet på barn mellom 6 og
15 år. I midten av forestillingen får alle som vil, prøve å spille selv, og lytte seg frem til nye toner fra instrumentet.

– Harpestrenger er som magnet på barn, sier Ellen: – Det vil jeg utvikle i workshops med grupper på 5-10 barn ved å invitere til utforsking av ulike klanger på harpen, bruke enkle virkemidler som barn behersker umiddelbart, som stryke med bue, spille med kølle og banke, klappe og danse. Alt tilpasset de barn som er tilstede den enkelte dag. Individuelle timer på harpen blir også et satsningsområde. Her kan man melde seg på og få dyptgående timer på instrumentet med Ellen Bødtker.

Se også www.harpe.no