Blogg

Folk på huset: Billedkunstner Ida Skaar

Vi er så glade for å ønske velkommen Ida Skaar som ny kunstner på huset.

Kan du si litt om deg selv og din bakgrunn?

Jeg har en litt brokete kunstutdannelse fra mange år tilbake. På et tidspunkt bestemte jeg meg for å droppe videre kunstutdannelse, og utvikle karrieren min som veterinær og forsker, der muggsopp er min spesialitet. Likevel har jeg nesten alltid hatt et eget atelier der jeg har kunnet jobbe mer eller mindre intensivt med bildene mine. Jeg har deltatt på mange samleutstillinger og har hatt to separatutstillinger, den siste for to år siden.

Kan du fortelle litt om arbeidet ditt som billedkunstner?

Jeg har jobbet mye med illustrasjon, noe som også i mange år preget maleriene mine og til dels gjør det enda. Det er det koloristiske uttrykket som er viktigst for meg, og derfor prøver jeg å bevege meg mot et mer abstrakt uttrykk der fargene står sentralt. Likevel oppstår stadig vekk elementer fra (mikro)biologien på mystisk vis i bildene mine. Plutselig kan det dukke opp en muggsopp eller en frekk liten gjærsopp. På den måten kan det abstrakte vise seg å være konkret. Eller omvendt. Det kommer an på øyet som ser. For tiden jobber jeg mest med akryl og olje, men jeg har planer om å ta opp igjen akvarell i store formater.

Hva er det som inspirerer deg?

Ja, si det. Det er nok i bunn og grunn farger og formspråk fra naturen. Og da tenker jeg naturen i videste forstand, altså biologi i makroformat helt ned til noen mikrometers størrelse. Biologi slutter aldri å fascinere, og byr på en endeløs kilde til inspirasjon.

Du er ny på Sjøholmen. Hvorfor valgte du å etablere deg her?

Det er veldig enkelt å svare på! Det er helt fantastisk å få være en del av et levende kunst- og kulturmiljø i så vakre omgivelser som her på Sjøholmen! Og så er jo kaféen en ekstra bonus! Jeg synes det er utrolig kult at det er besøkende i alle aldre her. Jeg har som regel åpen dør til atelieret mitt når jeg er her sånn at folk kan komme inn og slå av en prat hvis de vil. Det er alltid hyggelige folk som stikker innom, så det setter jeg pris på!