Maleklubben med Helene Knoop

Dato(er):

Mandag 8. april Mal en gjenstand
Mandag 15. april Mal et levende dyr
Mandag 22. april Mal ditt eget ansikt, portrett
Mandag 29. april Mal helfigur
Mandag 6. mai Kopier et mesterverk
Mandag 13. mai Mal landskap

Tid:

17.00 - 18.30

Passer for:

Barn og ungdom 8 til 13 år

Pris:

1.900,-

Informasjon / billetter:


Maleklubben er et nytt malekurs for barn i alderen 8-13 år på Sjøholmen med Helene Knoop som lærer.

Maleklubben er for barn som har et stort ønske og behov for å tegne på en klassisk måte. Helene Knoop er selv utøvende kunstner, hun har tre barn og har undervist barn i alle aldre på Sjøholmen hvor hun også har sitt atelier.

Barn i skolealder setter ofte høye krav til sine egne ferdigheter og mange barn legger tegning og maling «på hylla» da de ikke får til det de ønsker. Men det er nettopp i denne alderen det er viktig å oppmuntre de unge til å fortsette med å tegne, male og skape.

Helene lærer barna forskjellige maleteknikker og hvordan bruke farver til å få frem form og male forskjellige overflater. Barnet lærer kunsthistorie og hvordan bruke maleriet til historiefortelling. Vi bruker vannfarver og goache, papir og lerret.

Kursholder:

Helene Knoop (f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere. Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. I sine portretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter. Nylig var hun finaledeltager i NRK sin serie Portrettmesterskapet: https://tv.nrk.no/serie/portrettmesterskapet/sesong/1/episode/6/avspiller
Hun har hatt flere, store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og U.S.A. Helene Knoop maler det intime og beskriver menneskekroppen og sjelen på en levende og omfattende måte. Hennes motiver er knyttet til det klare, nordiske lyset i samspill med barokke komposisjoner som gjør Knoops arbeider til en signatur.

Facebook