Leireklubben med Helene Knoop

Dato(er):

Mandag 20. mai Skulpturér en bruksgjenstand
Mandag 27. mai Skulpturér et levende dyr
Mandag 3. juni Skulpturér ditt eget ansikt, portrett
Mandag 10. juni Skulpturér helfigur
Mandag 17. juni Kopier en skulptur
Mandag 24. juni Fritt valg!

Tid:

17.00 - 18.30

Passer for:

Barn og ungdom 8 til 13 år

Pris:

1.900,-

Informasjon / billetter:


Leireklubben er et nytt leirekurs for barn i alderen 8-13 år på Sjøholmen med Helene Knoop som lærer.

Leireklubben er for barn som har et stort ønske og behov for å arbeide tredimensjonalt på en klassisk måte. Helene Knoop er selv utøvende kunstner, hun har tre barn og har undervist barn i alle aldre på Sjøholmen hvor hun også har sitt atelier.

Barn i skolealder setter ofte høye krav til sine egne ferdigheter og mange barn legger forming, tegning og maling «på hylla» da de ikke får til det de ønsker. Men det er nettopp i denne alderen det er viktig å oppmuntre de unge til å fortsette med å tegne, male og skape.

Helene lærer barna om leirens egenskaper og hvordan få frem en figur, et hode eller et dyr så det virkelig ligner. Barnet lærer kunsthistorie, alt fra antikken til vår egen tid. Vi bruker kvalitetsleire.

Kursholder:

Helene Knoop (f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere. Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. I sine portretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter. Nylig var hun finaledeltager i NRK sin serie Portrettmesterskapet: https://tv.nrk.no/serie/portrettmesterskapet/sesong/1/episode/6/avspiller
Hun har hatt flere, store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og U.S.A. Helene Knoop maler det intime og beskriver menneskekroppen og sjelen på en levende og omfattende måte. Hennes motiver er knyttet til det klare, nordiske lyset i samspill med barokke komposisjoner som gjør Knoops arbeider til en signatur.

Facebook