Blogg

Åpning av Oslo Kunstpark!

25. mai 2024 åpner Connected.ART Oslo Kunstpark. Ambisjonen er verdens største permanente virtuelle kunstpark.

Parken inneholder kunst- og kulturopplevelser skapt av både nasjonale og internasjonale kunstnere.

«Dette blir det mest spennende som har skjedd på kulturområdet i Oslo på veldig lenge, og vi håper dere vil være med å jobbe for at Oslo Kunstpark utvikler seg i årene som kommer. Parken er permanent men alltid i utvikling», forteller Jonas Haavik, gründer av selskapet Connected.ART.

Det hele startet på Sjøholmen Kulturhus i 2021 med vår virtuelle kunstpark. Den består av ulike digitale og virtuelle kunstverk og opplevelser som er gjort tilgjengelig for besøkende gjennom mobiltelefoner eller nettbrett via en APP.

Skulpturområdet på Sjøholmen dekker 11 dekar (45 000 m2) og har en rekke digitale skulpturer, gallerier, portaler, opplevelser og kunstverk med utvidet virkelighet. Kunstverkene er laget av kunstnere fra hele verden.

Den usynlige kunstparken blir synlig og levende når du laster ned applikasjonen fra Connected.ART. Sjekk ut det digitale kartet som er plassert nedenfor huset. På de merkede barene og i kartsonene møter du og finner skulpturer, hemmelige rom, gallerier og ulike kunst- og kulturopplevelser.

Parken på Sjøholmen har åpnet for en ny måte å formidle kunst på. Parken gir en ny opplevelse i landskapet rundt Sjøholmen Kulturhus. Visjonen er å skape nye kunstopplevelser i rom der alle ferdes, senke terskelen for å oppleve kunst, og koble sammen teknologi og kunstformidling på en helt ny måte slik at flere kan nyte Kunst.

Oslo kunstpark er en virtuell og kulturell opplevelse!

For å feire Oslo Kunstpark og alle de fantastiske kunstnere, samarbeidspartnere og støttespillere som har gjort Oslo Kunstpark mulig, inviterer Connected.ART til fest den 25.mai ved Musikkpaviljongen i Birkelunden.

Åpningsarrangementet byr på en eksklusiv første titt på Oslo Kunstpark med live demonstrasjoner, interaktive installasjoner, og muligheten til å møte skaperne bak prosjektet samt flere av de populære kunstnerne. Det vil også være levende musikk, enkelte taler og en rekke aktiviteter samt en spennende konkurranse.

Besøkende vil få en uforglemmelig opplevelse av hvordan teknologi og kunst sammen skaper noe helt unikt, og vi skal ha det moro og kose oss!

«En slags Pokémon-GO kunstopplevelse for hele familien!»

Åpningsseremonien er kl 17.00 til 19.00.
På arrangementer blir det demonstrasjoner, lek, kunstnersamtaler, musikk, dans, poesi, taler og ulike aktiviteter.

Blant annet møter du Ronny Bank, Fru. Bugge, Helene Knoop, Arghavan Agida (Artdom), Jørgen F.S. Haarstad, Mark Steiner og Ingunn Holmen, Mathilde Wigre og Oscar Vagle, Pride Art, Bianca Marie Nilsen, Olga Kivaeva, Studio Halv med flere!

Både APP og selve utstillingen er gratis!

Se mer om prosjektet og arrangementet og parken på:

https://www.facebook.com/OsloKunstpark
https://www.facebook.com/events/1748045765717759
https://www.connected.art/park/

Presentasjon av Sjøholmen Kulturhus sin kunstpark: