2. – 12. november 2023

Bli med på kunst & teknologiukene på Sjøholmen Kulturhus. I samarbeid med det spennende teknologiselskapet Connected.ART. Over to uker skal vi sammen med barn og unge utforske kunst og teknologi.

Teknologiutviklingen påvirker kunsten. Historisk har kunstnere vært raske med å ta i bruk ny teknologi både som verktøy og for å utforske kunstneriske muligheter.

Vil 2023 stå igjen i historiebøkene som året da kunstig intelligens virkelig tok av på flere felter, inkludert visuell kunst? Generativ kunst kalles det når kunsten er helt eller delvis skapt av noe som ikke er et menneske. Mange vil da påstå at det slett ikke er kunst, mens andre omfavner det som et verktøy for å skape. 

Sammen med Connected.ART utforsker vi kunst og utvidet virkelighet (Augmented Reality), digital kunst og 3D modellering, 3D printing og virtuell virkelighet (Virtual Reality).

Vi flytter oss også utendørs til Sjøholmen Kulturhus og UngZone™ som har tatt over Skandinavias første virtuelle kunstpark.  Den er døpt om til UngZone™ Parken og skreddersys for barn og unge. Connected.ART vil vise hvordan deres mobilapplikasjon fungerer og hvordan du kan oppleve både den synlige og usynlige kunsten i parken

I forkant av teknologiukene arrangeres det en utfordring hvor barn og unge oppfordres til å beskrive «det perfekte kunstverk», og resultatet vil stilles ut på Sjøholmen Kulturhus under de to ukene.

 

Programmet passer for deltakere fra 12 år og oppover. Ingen øvre aldersgrense.

ÅPNING AV AI KUNSTUTSTILLINGEN

Lørdag 4. november kl 12.00

Vi åpner AI kunstutstillingen på Sjøholmen Kulturhus hvor vi fyller veggene i kafeen med bilder laget av unge i samarbeid med kunstig intelligens. 

Samtidig med AI kunstutstillingen gjenåpnes den virtuelle kunstparken på Sjøholmen som UngZone™ parken.

UngZone™ Parken vil være gratis for alle under kunst & teknologi ukene, og inneholder masse spennende virtuelle opplevelser for barn, unge (og alle).

LEK MED TEKNOLOGI OG KUNST

Lørdag 4. november 
Søndag 5. november 

Kl 13.00 – 14.00 Hva er AI kunst?
Kl 14.00 – 15.00 Hva er AR kunst?

Vi ser nærmere på hva AI kunst er, hvordan det vil påvirke kunsten, hvilke programmer som eksisterer i dag for å generere kunst, og hva vi kan forvente oss i fremtiden. Det vil fokuseres både på positive og negative sider, og alle som kommer vil få prøve seg på å lage AI kunst.

Hva er AR (Augmented Reality) og hvorfor er det spennende for kunst og kultur? Vi vil både fortelle om teknologien og vise kunst som blir levende og skulpturer som plutselig dukker opp foran deg. Kanskje kan du også være med på å lage AR kunst?

Samtidig som temaene ovenfor behandles og lekes med vil vi også ha en 3D-printer kjørende, og en animatør vil sitte og jobbe på stedet for å vise og demonstrere hvordan digital og virtuell kunst sammenstilles i spillutviklingsprogrammer.

UNGZONE PARKEN 

Lørdag 11. november
Søndag 12. november 

Kl 12.00 – 13.00 Guidet tur i parken
Kl 13.00 – 14.00 Guidet tur i parken

Sjøholmen kulturhus og UngZone har tatt over Skandinavias første virtuelle kunstpark! Den døpes om til “UngZone Parken” og skreddersys for barn og ungdom. Connected.ART vil selv demonstrere hvordan deres mobilapplikasjon fungerer og hvordan du kan nyte både den synlige og usynlige kunsten i parken.

UngZone Parken vil være gratis for alle under Kunst og Teknologi ukene, og det vil bli guidede turer i Parken som både befinner seg innendørs og utendørs.

Connected.ART er et norsk Creative Tech-selskap som jeg sammen med en internasjonal gruppe av teknologi- og kunstentusiaster etablerte i 2019. Bakgrunnen var et ønske om å bygge bro mellom kunsten og ny teknologi. Nåværende teknologisk hovedfokus er på Augmented Reality (utvidet virkelighet), og vi har utviklet et kunstnervennlig miljø for produksjon, distribusjon, markedsføring og nytelse av digitalt kreativt innhold, inkludert nye måter å presentere og selge slik kunst på.

I 2020 etablerte vi Nordens første virtuelle kunstpark «Den virtuelle kunstparken Sjøholmen», som under kunst & teknologi ukene døpes om til «UngZone™ Parken». Erfaringen herfra tar vi med oss i prosjektet med å  etablere verdens største virtuelle kunstpark «Oslo Kunstpark», som etter planen lanseres i mai 2024.

Selv om vi har høye teknologiske ambisjoner er vår visjon ganske enkelt å være en tilrettelegger for nysgjerrighet, kreativitet og glede.

Jonas Haavik
Daglig leder Connected.ART

Ungzone™ og Connected.ART utfordrer barn og unge til å sende inn en tekst som beskriver «det perfekte kunstverk». 

I samarbeid med kunstig intelligens vil vi  generere et kunstverk basert på teksten. 

Vi velger ut 10 av verkene til å bli presentert i galleriet under kunst & teknologiukene. Alle verkene gjøres tilgjengelig digitalt. De 10 utvalgte verkene blir i tillegg en del av den virtuelle UngZone™ parken på Sjøholmen. 

Informasjon:

Pressemelding (link)

Kontakt arrangement: Lill Bente Hollstedt // lill@sjoholmen.com // 911 98 835
Presskontakt: Jonas Haavik // jonas@connected.art // 452 56 376